| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2005-12-27 09:38:54 Jak kable są dobre, to bym ich nie ruszał.
Pozdro. |
kitza TOYOTA FRIEND Suzuki Swift MK6 Nowy Sącz | 2005-12-27 13:09:00
Śledząc inne tematy związane z kablami WN, odpowiedzi Perzana byłem prawie pewien
I tak też myślałem zrobić.Chciałem się tylko upewnić co lepsze bo kable chyba tez mają jakąś tam swoja żywotność.Czytałem gdzieś na jakims forum, że z czasem ich rezystancja maleje i nawet jak nie ma przebić to dobrze jest wymienić. Ale skoro są dobre to nie będe ich ruszał. Łatwiej trafić dobrą kopułkę niz dobre kable (chyba). Z resztą chyba jakość kopułki nie ma tu chyba tak dużego znaczenia jak jakość kabli. Pozdrawiam |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2005-12-27 14:02:48 Masz XLI i jednostke 2EE z 1993r. ?
Jesli tak to znalazlem chyba twoje nambery czesci to mozesz sobie zadzwonic i zapytac do ASO przez ciekawosc ile co kosztuje. Kopulke to wg. EPC masz od 1991.06r-1996r.01roku A jej numer to 19101-11300. Do mnie kosztuje ok 350zl.... )
Palec ten sam co do 1E i 2EE model rocznikowy 1991.12-1996.01r. Twoj numer czesci 19102-16010. Do mnie ok. 50zl
Kabelki silniczek 2EE, namber: 90919-22329 Do mojego nie dzwonilem bo nie mialem potrzeby a rezystancji na razie nie chce mi sie zmierzyc, to znaczy sciagac kopulki i podlaczyc mierniczek
No i swieczki to chyba sie oplaca kupic Do XLI i Si wchodza DENSO W14EXR-U, silnik 2EE a do powozów STD i GLI 16-tki. pozdrowka Aha jakby kto chcial nowki swieczki DENSO 20-tki (przejechane moze 200-300km) to tanio oddam w dobre rece bo kiedys ktos mi takie zalozyl ale w pore sie zorentowalem ze do mojego silniczka to inne wchodzą |
marcinstarletka Starletka 1.3 XLi 91' Bydgoszcz | 2005-12-27 14:42:24 Witam
Kitza ja przerabiałem to samo z kopułką i palcem co Ty. Kupiłem w JC firmy chyba YEC i też patrzałem na kształt a nie na mocowanie kabli. Więc radzę kupić włąściwą kopułkę i palec, bo ten palec z kopułki "niewłaściwej" nie bardzo pasuje (ma inny kształt i haczy o elementy w aparacie zapłonowym - sprawdzałem u siebie). Ja miałem tyle szczęścia, że wymieniałem tego samego dnia i jak się skapnąłem że nie pasuje to wymieniłem bez problemu. Okazuje się że do naszych silniczków były dwa rodzaje aparatów zapłonowych. Jak ja kupowałem to zestaw prawidłowy (kopułka-palec) był o 10-15 zł droższy o tego drugiego i kosztowało ok. 75 zł jak mnie pamięć nie myli. Co do kabli zapłonowych to u siebie miałem te same co Ty ale z rocznika 1990. Niestety musiałem wymienić, bo miałem trzaski w głośnikach jak chodził silnik, a po wymianie jak ręką odjął. Pozdro |
kitza TOYOTA FRIEND Suzuki Swift MK6 Nowy Sącz | 2005-12-27 20:51:05 Cromm, dokładnie taki silniczek.1,3 XLi 2E-E z 1993r.
Dzięki za wyszukanie numerów ale chyba z usług ASO nie skorzystam
Co najwyżej wpadnę może do nich po świeczki bo już kilka razy czytałem, że to podobno wychodzi u nich taniej
A czas chyba juz na zmianę bo na tych któr mam - Iskra, zrobiłem już jakoś ponad 15kkm. Ale postaram się zadzwonić i z ciekawości spytam o ceny
marcinstarletka, dzięki za informację.Zastanawiałem się właśnie dziś czy palec też kupić czy nie.Teraz już wiem
Fakt, ta kopułka z haczykami jak i kable do tej kopułki, są droższe od kopułki i kabli bez haczyków. Mam tylko nadzieję że po kupnie kopułki nie okaże się, że jednak kable też trzeba wymienić
Pozdrawiam |