Zuzycie!! Astra 1.4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Posiadam od niedawna tzn ok 3 mies instalacje gazowa Elpigaz E20-65R a samochod to Opel Astra 1.4 z wtryskiem jednopunktowym. W trasie niema problemu, jechalem do Niemiec i zpowrotem przy srednim zurzyciu 8/ 100 (Bajka).Ale teraz tragedia ostatnio dochodzi do pow-11!!! tyle ze w miescie, ale moim zdaniem duzo za duzo. Pozatym niepokoi mnie zapach ulatniajacego sie gazu na zewnatrz np. po wyjsciu z samochodu jednoznacznie "slychac" Gaz !!! podobnie jak przy wymianie butli np. w kuchence. Czy ma Ktos moze jakies doswiadczenia z podobnymi problemami? Bardzo prosze o wszelkie informacje na ten temat. Uwazam ze moj gazownik do najlepszych nienalezy i chcilbym go jakims powaznym argumentem przycisnac, bo z takim laikiem jak ja to zrobi co chce.POMOZCIE PROSZE!
Podam tez maila jakby co!!! breeders@o2.pl

11/100 po mieście zimą to wg. mnie całkiem przyzwoity wynik. Dlaczego? To już wiele razy na forum pisałem.
Natomiast zapach gazu może być spowodowany zbyt bogatą (ustawienia parownika) mieszanką na wolnych obrotach na skutek czego niespalony/niezassany gaz ulatnia się wszelkimi dostępnymi nieszczelnościami. Pewnie nie jest to jakaś wielka ilość, bo substancja nawaniająca jest kolosalnie śmierdząca i nawet najdrobniejszy "przeciek" jest do wywąchania, ale ja bym sprawdził czy gdzieś nie leci bokiem, jak nie, to regulacja parownika, względnie instalki.