MotoNews.pl

Pony 91 1.5 mpi gls

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, przekląłem to auto, sprzedałem, ale w końcu mam go z powrotem i razem z autem problemy.... ktoś z was wie co się stało jak nie działa pierwszy tryb wiatraka?? to przelącznik czy dmuchawa padła (jakiś jej element??) po raz kolejny nie dzialają chamuklce tak jak powinny tj. sciąga w prawo, były założone toczone tarcze i nowe klocki, znowu się pieprzy silnik od wycieraczek (może ktoś z was ma dojście do tanich??) bo znowu działają coraz wolniej.. teraz kilka pytań nazwijmy to tuningowych.. czy dop pony pasuje jakiś większy motor??? jeśli ktoś ma włożony to prosze o jakiś opis zdjęcia, czy ktoś z was obniżał poniaka?? jeśli tak to o ile i czy seryjne amortyzatory to znoszą...i jak to w końcu jest z tym olejem w skrzyni wymienia się go czy nie???? jeśli tak to jaki i ile go wchodzi. Po za tymi wadami i tym że mam przewlekłą chorobę silnika (pekł mi kiedyś zawór, wymieniane uszczelniacze, dwie uszczelki p glowicą) to całkiem mile i dobrze prowadzące się auto (jak na tą cene) ... napiszcie mi jeszcze czy w wasze poniaki też utopiliście kupoę kasy???, bop mój wart jest już gdzieś z 15 tysia.... pozdr.

A wiec tak mi 1 bieg dmuchawy tez niedziala i jakos sie tym zbytnio nieprzejmuje, bo przewaznie mam na 2 lub 3

Co do wycieraczek to najprawdopodobniej nie silnik tylko ciegna wycieraczek sie zapiekaja, wez wyjmij przeczysc papierem, przesmaruj poruszaj i powinny chodzic, mi sie tak zapiekly ze nawet niedrgnele a po przeczyszczeniu juz 2 latka smigaja

JA obnizalem ale poprzez obiecie seryjnych sprezyn, ale na wiosne moze sie zakupi jakies juz orginalne sportowe, na na obciete sa za miekkie i dobijaja amorki.

Co do silnika nie moge narzekac, jedynie spalanie.

A kaski tez troszke utopilem w niego, no ale coz taka pasja, ale i wyglad fajny

Powodzenie w dalszej eksploatacji, oby lepszej