Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Elvoo SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA NIVA Warszawa | 2006-01-03 15:07:56 Witam.
Zapewne ten temat jużsie pojawił, ale nie bardzo wiem jak go szukać. Czy dodatek do paliwa jest na prawde nie zbędny? Czy grozi coś jesli nie będzie sie go dodawało? Dziękuje i przepraszam jeśli po raz setny jesteście o to pytani. Pozdrowionka. |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2006-01-03 15:44:43 zalezy o jakim dodatku mowisz. Jesli o olowiowym, to zdania sa podzielone. Z tego co wiem (i praktykowalem) ladzianka bez uszczerbku pali bezolow czy uniwersalna...
ale inni twierdza, ze warto to lac, bo przedluza zywot gniazd. Ale czy ja wiem? To twarde bydle, a nie jakis polonez ![]() Jesli myslisz o innych dodatkach, to te dostepne np wiazace wode... no raczej nie szkodza, ale czy pomagaja - to juz nie wiem. raz na jakis czas mozna toto dolac (np celem przeczyszczenia wtryskow czy pozbycia sie wody z ukladu... ale na ile to skuteczne, to juz nie wiem. |
Kamil_H SYMPATYCZNY GOŚĆ 2107 1.3 Poznań | 2006-01-03 16:19:49 Raz do roku w środku zimy pół litra denaturatu. Ot co trzeba dolać ![]() |
![]() Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2006-01-03 16:22:16 Jeżeli lubisz wydawać kasiore to śmiało kupuj ten dodatek ołwiowy. Coprawda do Łady jest on niepotrzebny, ale skoro musisz ![]() Adaś - o jakich wtryskach piszesz skoro Elvoo ma gaźniczek z tego co widzę ![]() |
![]() zax ŁADZIARZ była LADA 21072 '88 Konin | 2006-01-03 16:31:53 eeee dodatek do paliwa w ładach jest niepotrzebny !!! Nawet mechanik który wykonywal mi szlify i obrabiał zawory mówił że jeszcze takich twardych gniazd nie widział.
Ja leje 95 PB / skreślone ![]() |
![]() adasco Bardzo Ważny GOŚĆ Roomster & kropek Łódź | 2006-01-03 17:28:57
heee, a jak ktos ma, to se moze lac. gaznik tez czysci. Jesli juz koniecznie cos chcesz wlac, to unikaj no-nejmow, tylko kupuj jakis znanych firm.... Shella, STP..... i nie kupuj zadnych "octane boosterow".... bo i tak nie odczujesz przyrostu oktanow, o ile w ogole on sie pojawi ![]() |
![]() adam_p1 WAZ Lada 2106 Wrocław | 2006-01-04 08:23:03 u mnie gdy doleje gorzej odpala i smrodzi niezle. jezdze bez smiga jak nakrecona |
Elvoo SYMPATYCZNY GOŚĆ ŁADA NIVA Warszawa | 2006-01-04 16:21:15 Dzięki Wam panowie. Odpuszcze sobie bo to tylko problem. Dokończe tą buteleczke co mam i nie będęsiębawił jużw to.
Dziękuje i pozdrawiam. |