Plastiki & konserwacja, spawanie, malowanie etc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !
Mam dwa dosc wazne (szczegolnie jedno z nich wazne i pilne) pytania - otoz przede wszystkim niedawno moja Łada przeszla male latanie podlogi i wymiane progow w czasie ktorej oczywiscie miejscowo uszkodzona zostala konserwacja. Niby garazuje ja, ale w zimie zapewne od czasu do czasu gdzies wyjade, wiec obawiam sie, ze ta blacha wspawana zniszczy sie Niestety nie mam na razie funduszy na wymiane calej konserwacji wiec chcialbym sie doradzic i zapytac czy istnieja jakies srodki, ktorymi moglbym ją niejako "uzupelnic" i zabezpieczyc podloge na zime zanim sie znow zepsuje ?
To jedno, a drugie - czy zna ktos moze jakis fajny srodek do umycia plastikow w srodku Samarki tylko takich, ktore przez jakis czas zapobiegalyby zakurzeniu ? Bo jak tylko przetre szmatka to na nastepny dzien masa kurzu - raz, ze nieestetycznie, a dwa dusi. Moze ktos ma jakies doswiadczenia i cos poleci ?
Pozdrawiam - Misiek

ja cos takiego mam, ale musialbym pojsc do samochodu zobaczyc jak sie nazywa. ladnie pachnie, pozostawia blyszczaca powierzchnie. w sumie nic szczegolnego, ale uzywam. srodek jest w sprayu (chyba ok. 0.5 - 0.75) dosc duze.
moja przyszla tesciowa przynosi mi to zawsze z autosanu, wiec skoro tam to uzywaja wiec chyba nie jest zle
jak sobie przypomne to ci jutro napisze (pamietam ze w nazwie jest SUN....)

blache popackaj bitexem najlepiej. A zakamarki - rozrzedzonym bitexem

stare a dobre.

te do czyszczenia w spraju ... to nie najlepsze rozwiazanie....trzeba na te syfy uwazac bo sa tluste na ogol i wiecej szkod Ci na robia niz dobrego....
To w kazdym hipiermakiecie mozna kupic.

Witam
Ja do plastikow uzywam srodka co sie nazywa "autopucek". Bez zapachu, lekko tlustawy, bardzo wydajny - starczy pare kropli na sciereczke. Kosztowal chyba z 8 zl (mala buteleczka, ale wystarczy na dlugo).
pozdrawiam

teraz mi sie przypomnialo - kiedys mialem taki specyfik pod nazwa "ARMOR ALL" - byly 2 wersje - polysk i mat.
i to bylo rewelka, i do dechy, i do zderzakow i do opon.
tyle ze drogir, a co gorsza dawno tego nie widzialem w sprzedazy.

innym srodkiem godnym uwagi jest PLAK.... ale on silnie nablyszcza.

Adas-Plak mozna nabyć błyszczący i matowy ,takze nie ma z tym problemu
ja również polecam ten środek,ewentualnie cos z shella do plastików-widzialem w macro
żadne tam car jack czy auto land czy inne tego typu nigdy sie u mnie nie sprawdzały

[ wiadomość edytowana przez: Grzesiek dnia 2004-10-20 00:24:04 ]

Cytat:
blache popackaj bitexem najlepiej

A gdzie ów bitex mozna zakupic ?

w kazdym z kalierami sam.

aha, podam jeszcze "giełdowy" sposob czernienia zderzakow: przepracowany olej - posmarowac,polerowac do polysku.

Czy ktos korzystal z usługi spawania plastików w aucie?
interesuje mnie cena (z tego co wiem to jest liczona od ilości spawów i wielkości i czy są ubytki)
ktoś wie cos wiecej na ten temat?
i jaka jest żywotność takiego elementu (elastyczność tych połączeń)

[ wiadomość edytowana przez: Sp4rkY dnia 2007-02-22 09:50:03 ]

spawany zawsze trzasnie w tym samym miejscu