MotoNews.pl

Fiat 68 rok-co z tym pasem?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie!
Od wiosny jestem szczęśliwym posiadaczem kanta z 68r. Samochód zachował się w super oryginalnym stanie- nawet wszystkie żarówki ( oprócz jednej) sygnowane są jeszcze napisem Philips Fiat 68. No ale jak zwykle jest jedno ... właśnie ale. Co z tym pasem przednim? Taki wzór puszczali już w 68r?
Żona właściciela zaklinała, że fiaton nigdy nie był robiony blacharsko i mechanicznie.Co do mechaniki stwierdziłem że rzeczywiście jest dziewiczy. Co do blachy-blachy są zgrzewane ze sobą, nie ma spawów świadczących o naprawach.Ale ten pas????
Co wy na to: oryginał, czy już wymieniany i młodszy.Ajeśli tak to z jakiego modelu (mr-a)
Pozdrowionka
URL=https://imageshack.us][/URL]

[ wiadomość edytowana przez: waldi125p dnia 2006-01-05 23:04:13 ]

Paaas MR

Ale jakis dziwny. We wszystkich dziurach jakby mial wstawione klasykowe kratki...

No właśnie się zastanawiałem nad tym....hmm.....a może faktycznie jakaś próba może z lepszym chłodzeniem i jest to oryginał....
Nie mam pojęcia...

No- ja też tak myślałem
ale nie zgadza się liczba szczelin i ich szerokość
Mr 75- bo chyba ci o to chodzi był inny-zobacz

Niekoniecznie MR. We wczesnych MRach byl taki pas, ale zdarzal się rownież w klasykach... ale raczej później niż w 68...

fajne auto. kiedy oplacasz skladke klubowa? hehe!

Poczekaj-muszę najpierw uciułać kaskę na oc-hehehe

Poza tym Waldi porządny człek i poszukuje naklejki o hamulcach tarczowych ze wspomaganiem
Tak jak kilku ortodoksów

wez na raty, ino na zlocie w maju sie pokaz ta fura!

Cytat:
2006-01-05 23:15:53, Wujek-Kajtek pisze:
Poza tym Waldi porządny człek i poszukuje naklejki o hamulcach tarczowych ze wspomaganiem Tak jak kilku ortodoksów

Oj, tak, kilku ortodoksów...

dajcie znać gdzie i kiedy - zacznę gromadzić okowitę

Ja to bym się cieszył, że ktoś nie zmienił przodu na MR'a "przy okazji".

Zlot w rejonie Starachowic będzie. Tak mi się przynajmniej wydaje.

A co do pasa, to chyba najprościej byloby go obejrzeć np. na łączeniu z jakimś innym elementem - czy jest zgrzewany, czy spawany... Tak mi się wydaje

słyszałem legendy o tej naklejce
fiacik śliczny

pasy takie byly sam mam taki niby od nowosci.
rocznik 72...
napewno jest oryginal nie prywaciarski.
pozny kalsyk wczesny mr tak naprawde chu.... wie

Ale super zajefajna fura!!!

Jezeli lakier oryginalny, chyba tez pas, nie?

wiem, ze niektorzy czytajac to forum stwierdzaja, ze to stado kretynow dorwalo sie do klawiatur, ale z drugiej strony nigdzie tak dobrze nie bedziesz sie bawic jak z nami na zlocie, wiec postaraj sie przyjechac ta okazaloscia.

Zaraz przyjdzie Startrek-wyrocznia i stwrdzi ze to wersja fińska. Albo chińska...

No właśnie - ciekawa rzecz, bo nie ma spawów na szwach
Mr-to to nie jest- ma wąskie kratki i jest ich więcej niż w mr-ach.
Ale też w prezentowanych na różnych fotach kantach z 68r nie spotkałem się z takim pasem.A żeby było ciekawiej, to pasy publikowanych fot kantow z wczesnych lat 70-tych też są trochę inne.