Ciemny dym

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam!!
po ostatniej akcji z uszczelka pod glowica zrobilem z mechanikiem wszystko powyzej bloku niestety zanosi sie na to ze ponizej sa kolejne niespodzianki przed chwila jechalem moim ponym na stacje w celu zakupu pall malli i hyundai walil ciemnym dymem silnik pracuje normalnie ale zastanawaim sie czy nie jest to obiaw nieszczelnosci Jak narazie nei zauwazylem zeby ubywalo oleju... Nie rozumiem do konca tego bo kiedy raz odpalam jest biala chmurka, innym razem siwa, a teraz popielata :/ co mam wymienic przy remoncie "dolnej" czesci silnika zeby wyeliminowac ewentualne "branie oleju"?? Dobrze ze przewidzialem kolejny etap remontu i kupilem dwie uszczelki pod glowice

a ja tak myślę że ci bierze płyn z chłodnicy, dym właśnie taki kolorowy leci ( tak miałem w asconie) i jeszcze jedna rzecz jak będziesz zakładać głowicę to sprawdź czy odstają ci z bloku takie dwie małe szpilki na które się nasadza uszczelkę a potem głowicę bo jak ich nie masz to znaczy że ktoś kiedyś coś kopał przy motorze i spartolił - ja w moim miałem jedną złamaną , jeśli moje przypuszczenie siępotwierdzi to kup sobie odrazu filtr oleju i płyn do chłodnicy - cza go będzie wymienić.
pozdro miłego rozbierania silnika bo ja czekam na swój na mój wałek rozrządu