Yaris1.0 - Przegląd

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nieuchronnie zbliżam sie do przeglądu 60000 km. Dzwoniłem do serwisu - powiedziano mi że jest to duży przegląd i jego koszt bedzie wynosił około 1000 PLN.
Za miesiąc i tak tracę gwarancje wiec chciałbym go zrobic, we własnym zakresie.
Potrzebuje informacji od osób które robiły juz ten przegląd co w jego trakcie jest wymieniane.

Wiem na pewno że olej w silniku, pewnie też w skrzyni biegów, i co jeszcze????

jeszcze jedno pytanko ile tego oleju mam kupic i jaki olej ( w tej chwili w silniku mam olej Shell - symbolu nie pamietam

Cytat:
2006-02-09 17:50:58, anikr pisze:
Nieuchronnie zbliżam sie do przeglądu 60000 km. Dzwoniłem do serwisu - powiedziano mi że jest to duży przegląd i jego koszt bedzie wynosił około 1000 PLN. Za miesiąc i tak tracę gwarancje wiec chciałbym go zrobic, we własnym zakresie. Potrzebuje informacji od osób które robiły juz ten przegląd co w jego trakcie jest wymieniane. Wiem na pewno że olej w silniku, pewnie też w skrzyni biegów, i co jeszcze???? jeszcze jedno pytanko ile tego oleju mam kupic i jaki olej ( w tej chwili w silniku mam olej Shell - symbolu nie pamietam

podobij do serwisu i tam ci na pewno powiedza co jest robione podczas tego przegladu a 1000zl to kupa kasy, a wymiany olejow podejrzewam ze jestes sam w stanie zrobic, moze byc jeszcze rozrzad wymieniany a to juz ciezsza sprawa no ale podjedz albo zadzwon i sie dowiesz wszystkiego tka bedzie najprosciej