Polonez Coupe w Auto ¦wiecie

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Zapraszam wszystkich mi³o¶ników "coupe" do cieplutkiego nr Auto ¦wiata

Widzia³em, czyta³em...

Gratulacje!

moze skanik zanim kupie w kiosku

Poprosim o skan, szwabskiego kapita³u nie bede finansowa³.

hehe a nie mo¿ecie sobie i¶c do inmedio, kolportera czy innego empiku i poczytac??? ja nie mogê ale ten net rozleniwia

se poczytajcie

[ wiadomo¶æ edytowana przez: momik dnia 2006-05-08 14:15:11 ]

a ja nie musze kupowaæ bo mam kiosek

Widzia³em, czyta³em i gratuluje.

PS. Wiesz mo¿e czy Legendy Motoryzacji jest to cykliczna pozycja w A¦ czy tylko jednorazowa.

cykliczna.

Cytat:
Auto ¦wiat pisze:
Do dzi¶ zachowa³o siê 8 takich pojazdów

Jestem szczegolnie uczulony na tak niedokladne podsumowanie. Tego przeciez nie da sie jednoznacznie okreslic.

Nie zle Pudelek gratuluje takiego cudeñka.pozdro

mo¿e kto¶ da skana

z innego forum

Rzeczywi¶cie ciekawostka z tymi liczbami wyprodukowanych egzemplarzy - ciekawe sk±d autor publikacji czerpa³ wiedzê ?

Cytat:
Dzisiaj wiemy o jednym zachowanym egzemplarzu Coupe z klasycznym przodem, który mia³ silnik 2.0 DOHC

Czy¿by chodzi³o o auto Prêdkiego? Z tym, ¿e aktualnie nie ma ju¿ tam DOHC

Tutaj wiêcej o nim >>>

Dlatego artykule pisz±, ¿e "mia³ silnik 2,0 DOHC".
Natomiast co do klasycznego przodu borewicza to ju¿ nie by³bym tak do koñca pewien, poniewa¿ równie dobrze mo¿e to byæ efekt dzwona - auto je¼dzi³o do 1985 roku w FSO (z tego roku jest pierwsza rejestracja), a wiadomo ¿e tam nikt aut na próbnych numerach nieoszczêdza³. Z tego co mi wiadomo, klasyczny przód widaæ tylko na zdjêciach rajdowych wersji. Moim zdaniem auto mia³o nosek. Kolor orginalny to ko¶æ s³oniowa lub piasek pustyni - ciêzko to ustalic bo kawa³ek blachy pochodzi z podwozia i jest do¶æ mocno zniszczony.

Cytat:
2006-05-09 08:18:55, GDA pisze:
Czy¿by chodzi³o o auto Prêdkiego? Z tym, ¿e aktualnie nie ma ju¿ tam DOHC Tutaj wiêcej o nim >>>

Ja to auto na 99% widzia³em 7-8lat temu pod Mariottem, stanêli¶my przy nim z kumplem i byli¶my zdziwieni co to za cudak. Akurat podszed³ do niego w³a¶ciciel i odbyli¶my krótk± rozmowê na temat auta G³owy nie dam ¿e to ten egzemplarz, ale kojarzê podobn± rejestracjê (2x W w rejestracji WZW, WFW, WGW or something) , kolor i przeciêtny stan wizualny auta, wiêc na 99% to musia³ byæ ten egzemplarz.

Cytat:
2006-05-08 13:43:18, pudel pisze:
Zapraszam wszystkich mi³o¶ników "coupe" do cieplutkiego nr Auto ¦wiata

Pozdrówka z osiedla obok (o ile nie zmieni³e¶ lokum)
zazdroszczê coupety , gratulujê artyku³u

Cytat:
2006-05-11 02:22:10, SKRABER pisze:
Pozdrówka z osiedla obok (o ile nie zmieni³e¶ lokum) zazdroszczê coupety , gratulujê artyku³u

Dziêki!
P.S
nadal Piastuff