Diody do licznika Accent 98

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam pytanie może ktoś się wypowiedziec o diodach oferowanych na allegro do podświetlania liczników, czy warto, jaki model pasuje do mojego autka accent 98 ?
Pozdrawiam
I dzieki z góry

czesc
Ja mama takie diody u siebie w podswietleniu zegarow oraz tablicy rejestracyjnej, wybralem kolor bialy bo ma taka fajna niebieskawa poswiate, efekt jak najbardziej zadawalajacy z tym ze ja nie kupilem na allegro tylko w sklepie elektronicznym, juz gotowe do wpiecia. Przypuszzcam ze zegary mamy takie same bo ja mam accenta z 96 roku, wiec do podswietlenia zegarow przychodzi 4 duze i jedna mala dioda. Nie tzreba nic kombinowac, wystarczy wyciagnac stara zarowke i zalozyc zamiennik z diody, tzreba uwazac i sprawdzic jak sie wklada diody, pozniewaz jak zalozysz odwrotnie nie bedzie swiecic, co nie odnacza ze jest zepsuta. Poza tym to co zaobserwowalem to duze diody biale maja delikatnie inna poswiate niz biale male diody i jest to zauwazalne. Kombinowalem juz od jakiegos czasu z podswietleniem zegarow, nie bardzo chcialem zakladac biale tarcze bo balem sie o wskazowki i o pozniejsze wskazania, to podswietlenie jest narazie najlepsze ze wszsytkich kombinacji i narazie nie bede tam juz nic ruszal. Jak masz jeszcze jakies pytania to pisz, postaram sie pomoc.
Pozdrawiam
Marcin

A dalo by rade zdjecie wkleic , bo tez sie wacham nad kolorem Niebieskie czy biale ?

Cześć
Ja sobie wstawiłem diody z Allegro ale takie co idą jako postojówki - stożkowe (rozpraszające). Do mojej deski weszły cztery duże pluś jedna mniejsza + dwie zwykłe -> oświetlenie od góry. Jeżdzę już tak jakiś czas i nic sie ie dzieje. Małe sprostowanie - na zdjęciach niebieski kolor podświetlenia wyszedł jakiś "blady". w rzeczywistości jest bardziej niebieski (nasycony).

LINK

Cytat:
2006-02-20 23:25:22, gadiemus pisze:
Cześć Ja sobie wstawiłem diody z Allegro ale takie co idą jako postojówki - stożkowe (rozpraszające). Do mojej deski weszły cztery duże pluś jedna mniejsza + dwie zwykłe -> oświetlenie od góry. Jeżdzę już tak jakiś czas i nic sie ie dzieje. Małe sprostowanie - na zdjęciach niebieski kolor podświetlenia wyszedł jakiś "blady". w rzeczywistości jest bardziej niebieski (nasycony). LINK

dodam od siebie że to oświetlające od góry radze zostawić jak jest- tylko przy białym "żarówkowym" świetle te pomarańczowe wskazówki ładnie widać w ciemnościach, i moze nie w temacie zamieniłem ostatnio postojówki diodowe- stożkowe na te 4 diodowe (allegro) duża poprawa - są wyrażnie mocniejsze i maja bardziej białą barwę światła
pozdro d.