Gaśnie po odpaleniu albo po przegazowaniu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
omega 2.5l v6

po przegazowaniu gaśnie, i póżniej bez wciśnięcia pedału gazu odpali i w 1s znowu zgaśnie.

nieraz normalnie zgasze silnik, chce odpalić, odpalić i zaraz w 1s. zgaśnie.

dodam że krokowy wyczyszczony, nurkował całą noc w nafcie, nie ma żadnego falowania obrotów, tylko nieraz po przegazowaniu zgaśnie???

co jest przyczyną ten krokowy???

dzięki za tak liczne odpowiedzi ??? ktoś na priv napisał mi że to pompa paliwa ale to odpada bo po przegazowaniu na gazie też gaśnie...

i to jednak jest krokowy, postanowiłem go przeczyścić ale nie tak jak dotąd tylko go rozebrać udało się samochód już nie gaśnie jest ok.

od strony wtyczki są takie zagniecenia trzeba je spiłować i wyciągnąć ten plastik.
następnie w środku na osi jest zabezpieczenie trzeba je ściągnąć i 3 śróbki torxy takie malutkie jak w komórkach.

są jeszcze 4 zagniecenia które blokują nam wyjęcie całego mechanizmu, ja je rozwierciłem i wszystko wyszło

w środku zobaczylem delikatne wrzery na tym kawałku metalu co blokuje przepływ powietrza i w momencie przegazowania po puszczeniu przepustnicy silnik z dużą siłą zasysał powietrze powodując mocne przyleganie niezbyt równych płaszczyzn.
niestety na osi jest delikatny luz i dlatego to się zacina.

wszystko spolerwałem pastą polerską na połysk??? złożyłem w miejsce zagnieceń tam gdzie wierciłem otwory wstawiłem malutkie blachowkręty na silkon.

po naprawie próbował wywołać, przegazowywałem dużo razu i silnik ani razu nie zgasł.

po rozebraniu moge stwierdzić że krokowy od strony elektrycznej nie ma prawa się zepsuć tam nie ma żadnych szczotek, jedynie co to można zpalić uzwojenie poprzez przyłożenie wyższego napięcia niż nominalne, jedyne usterki to usterki mechaniczne, najczęstszą przyczyną nagar(brud) a później łożyska.