Silnik krokowy

« Poprzedni | Nastpny »
Potrzebuje pomocy , a mianowicie gdzie jest silnik krokowy( w e30 1989r 2,0i) czy latwo jest go samemu zdemontowac czy bede ptorzebowal mechanika...a przedewszystkim czy jak go wyjme to czy zaloze;P, z gory dziex i pozdro all

Witam kiolego.
Z wyjeciem silniczka nie ma absolutnie zadnego problemu,mozesz zrobic to sam.Mam taki sam samochod wiec jak chcesz to podesle Ci foty z opisem jak to uczynic
Pozdro

pewnie ze chcem wielkie dzieki za odpis/pozdro

Na tym schemacie nr 5 o ile si nie myl. Ja tego wprawdzie nie robiem jeszcze, ale nie jest to trudne. Zreszt napisz czy masz jakie objawy hmm niepokojce np nierwne wolne obroty albo inne, bo czasem przyczyn tych wlanie nierwnych obrotw moe by co innego, np lambda, przeplywomierz, przepustnica, popkana guma (nr 8 na tym schemacie)
pozdr

sprzeglo mam ok, co prawda musze wyregulowac jeszcze zawory ale gdyby to tylko taka byla wina to na kazdym biegu bylo by to tak samo odczuwalne i przy kazdych obrotach a to tylko na pierwszych obrotach i im nizszy bieg... to tak jakos na pcozatku dziwnie obroty rosna ..a nieprzyspiesza tak jak powinno tak jakby gdzies to gubil czytalem wlasnie gdzies o tym ze bardzo czesto sinilki krokowe w tych modelach sie zacieraj

Napisz jeszcze raz po kolei co ci si dokadnie dzieje, to da si odpowiedzie, bo tak to nie wiem czy dobrze zrozumiaem. I wicej szczegw, bo jak nie ja to kto inny ci odpowie. Moe ci sie sprzgo lizga (tfu tfu bo to wydatek) bo wtedy do pki si nie bujnie to obroty rosn a prdko wzrasta mniej ni powinna, moze za wolno puszczasz sprzgo, ale chyba nie.. sonda lambda? jak za wolno reaguje to silnik te sie muli ale wtedy wida to tez po spalaniu...
A zawory to sobie wyreguluj z terminem natychmiastowym, jak nie umiesz sam to jed do jakiegis majstra tylko zeby od bmw by [30-50z]. wiesz jakie s gowice m20, pod wzgldem zaworw podobno te tak jest jak z tym pekaniem: wszystko cacy do pki co sie nie spierd... Polecm artykuy ze strony toruskiego klubu bmw. chopaki tam opisuj konkretnie co i jak.

To co piszesz to nie wyglda na silnik krokowy.
A moe Ci si na lodzie lizga.

objawy sa takie pierwszy bieg obroty rosna za szybko a nieodzwierciedla sie to w przyspieszeniu dopeiro ok 5 tys przyspiesza proporcjonalnei do obrotow drugi bieg na nizszych obrotach juz nieco lepiej ale tez jak na jedynce to co powinno byc dopiero od okolo 4 , 5tys... czasami tez na cieply silnik za 2, 3 razem odpala a na zimny zawsze za 1 szym, ...
p.s na bank to nie sprzeglo bo sprawdzilem, na zawory jestem ustawiony na jutro na 8 to powiem czy to cos zmienilo silnik krokowy tez ok... jesli chodzi o pelna diagnoze to mialem zrobiona po kupnie auta odrazu wykasowali mi bledy itp, przed diagnoza tez tak mailem po bylo troche,troche lepiej...

« Poprzedni | Nastpny »