Problemy z aku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
odłączyłem aku na godzinkę (resetowałem kompa), podłączyłem i od tego czasu mam problemy. na drugi dzien nie mogłem odpalić. podładowłem go, pojeździłem cały dzień i na drugi dzien rano wszystko było ok. samochód postał potyem dwa dni i znowu nie mogłem odpalić. sytuacja sie powtarza, czyli poi dwóch dniach postoju nie moge odpalić. jak muślicie coś się zepsuło (jakieś zwarcie czy coś) czy to zbieg okolioczności i aku do wymiany??

Co to znaaczy, ze nie możesz odpalić.
Nie kręci? Kiedy zapala?

no nie kręci tak jakby aku był rozładowany. i teraz nie wiem
bo z tego co widze to aku jest w miarę nowy, bo był kupiony w polsce a fura w polsce jest od czerwca.
Zapala jak aku podladuje.
wszystko wskazuje na to ze aku padl a le zastanawia mnie ten dziwny zbieg okolicznosci i fakt ze aku jest w miare nowy.
pozdrawiam.

sprawdz ładowanie jeżeli wszystkow porządku to aku mlator do wymiany chociaż sprwdz jeszcze czy np.kiedy auto dłużej stoji nie pobiera prądu czy nie robi jakiegos zwarcia

Hej.Podłącz inny akumlator i będziesz widział czy kręci.Jak zapali to wina starego aku.Jak to samo to elektryk i po sprawie.

Cytat:
bo z tego co widze to aku jest w miarę nowy, bo był kupiony w polsce a fura w polsce jest od czerwca.

Mógł ktoś włozyć stary na sprzedaż, poszukaj na aku numeru moze będzie rok produkcji.
Dziwny zbieg okoliczności.
Zostaja pomiary ładowania. Zakup akumulatora to zaden problem ale przyczyna moze być inna.
Do wstępnego sprawdzenia wystarczy zwykły woltomierz.

ja mam cos podobnego,mam nowy akumulator i odpalam normalnie ale po czasie raz po godz, innym razem po 24h,mam rozładowany,raz nawet mialem w czasie jazdy ze sie rozladowal i zgasl,odpalilem przez kable odjechalem 100metrow i znowu zgasl ,odczekalem dzien czasu naladowalem aku i jezdilem pol dnia i znowu mi padl,wydaje mi sie ze to wina elektryki ,albo komutera???

Cytat:
Do wstępnego sprawdzenia wystarczy zwykły woltomierz.

Więcej to ci może poradzić tylko wróżka.
Wyczść jeszcze klemy, bo w tym przypadku wszystko na nie wskazuje. Jak nie pomoże to zrób pomiar ładowania i bedziemy myśleć dalej.

dzięki panowie. na razie wyczyściłem klemy i naładowałem aku. Na razie jest ok ale codziennie jeżdże więc się nie dowiem dopuki autko nie postoi dwa dni. jak wszystko sie wyjaśni to napisze co było.
Pozdrawiam!!