nie chcę się wtrącać, ale :
rozmawiałem na taki temat z moim mechanikiem, przy okazji, że Previa Ojca jest u niego.
sprawa jest troszkę skomplikowana, bo : powiedział że wtryski są do konkretnego silnika, nie tylko do modelu silnika, lecz do konkretnego tego, jednego. ze względu na to, że jest kilkanaście sortów wtrysków jednego rodzaju. po montażu stroi się to wszystko dopiero na hamowni i wtedy ma to ręce i nogi.
nie podpisuję się pod tym rękami i nogami, ale: znowu ale
w Previi padły wtryski po 70kkm ( paliwo z g...ej stacji ) - Toyota w Wiedniu wymienił, i pamiętam że auto trochę siedziało na hamowni u nich...
od wymiany auto ma już 140kkm i wtryski ok - niestety, użytkownikom diesli nowej generacji pozostaje tylko BP Ultimate, albo Shell V-Power... ostatecznie Verva na naszym cudnym Orlenie... chyba taniej wychodzi niż wtryski...
głupio mi wysyłać Cię do ASO ( ciekawe czy jakaś ASO w PL ma hamownię... ), ale widzę to jako jedyne rozwiązanie ( chyba że mój mechanik nie ma racji - pracuje w ASO, więc chyba coś wie... )
z bólem serca, bo właśnie piszę w wątku na TKP, gdzie właściciel ASO już tak wszystkie rozumy pozjadał, że aż mi go żal...
ostatnia rzecz - jako ciekawostka - paliwo, które tankujemy w Austrii na bylejakiej stacji, jest o niebo lepsze od tego, co u nas sprzedaje się u Shella czy BP. Dopiero V-Power, czy Ultimate w PL jest takiej jakości jak normalne za granicą... ale cóż, nie będziemy chyba paliwa wozić...
spytaj ile chce ASO, może nie okaże się tak tragicznie?? chyba że już pytałeś i jest tragicznie??
pzdr
m