MotoNews.pl

Temperatura e34 2,5 m50

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich!!
na wstępie zaznaczę że korzystałem z wyszukiwarki ale nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi do rzeczy,zauwarzyłem że temperatura mojego silnika jest troszkę za wysoka tzn.wskazówka na wskaźniku jest wychylona delikatnie(grubość wskazówki a nie dużego palca ) za środkową kreskę czyli 90stopni. nie było by problemu ale jest dopiero wiosna,temperatura na zewnątrz do 15 stopni a mi podczas jazdy po mieście z wyłączonym ogrzewaniem już załancza się i huczy visco( w 100%sprawne).nie wiem co jest, bo stan płynu w normie, w miare nowy termostat(wymieniany przed zimą).jeszcze sprubuję wymienić na drugi o mniejszej temperaturze otwarcia np 82 stopnie bo teraz jest coś koło 90. dziwne bo w tamte lato temperatura była przed 90 pomimo upałów.a teraz jeszcze chłodno a już słyszę visco na mieście.zaznaczam że temperatura nie idzie do góry tylko trzyma grubość wskazówki za 90 z wyłączonym ogrzewaniem i nie znacznie spadnie gdy ogrzewania właczę.denerwuje się bo opór jaki stawia kręcący sie wentylator powoduje że silnik traci na mocy. trochę się niepokoję bo dopiero wiosna,a co będzie latem? coś jest nie tak,może chłodnica od klimy się zamuliła z zewnątrz i nie przepuszcza powietrza dalej?.hmmmm??nie wiem.proszę o porady.

Cytat:
witam wszystkich!! na wstępie zaznaczę że korzystałem z wyszukiwarki ale nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi do rzeczy,zauwarzyłem że temperatura mojego

Źle szukałeś, ale Ci odpowiem, bo mam czas.
Miałem identycznie. Wystarczy wziąć wąż z wodą i przepłukać chłodnicę (od silnika na zewnątrz). U mnie pomogło. Wyczyścisz dwie chłodnice i syf pomiędzy nimi (liście, papiery, igliwie etc).

pozdr
Mariusz
PalioW.