Kafi
Co do zasadności mej wypowiedzi dotyczącej silnika 3S-FE to odsyłam do serwisu Toyoty ewentualnie fachowego miesięcznika dla branży motoryzacyjnej Auto-Elektro z sierpnia 2005 roku(nr 5

.
Jeśli rozchodzi się zaś o pracę sondy i jej zakres to sprawa już nie jest tak prosta jak myślisz,a to z kilku przyczyn,a mianowicie:
-masz rację że zakres pracy sondy będzie tak szeroki jak piszesz ale w określonych warunkach tzn.sonda będzie np.tak pracować na biegu jałowym co łatwo jest wytłumaczyć przede wszystkim jej temperaturą dla takich obrotów(im temperatura sondy jest niższa tym zakres jej pracy jest szerszy a dla biegu jałowego temperatura pracy sondy spada i to znacznie)
-przy obrotach podwyższonego biegu jałowego tzn.2500-3000 temperatura sondy wzrasta i jesli układ paliwowo-powietrzny jest sprawny zakres pracy sondy się zawęża do wartości które podałem(oczywiście nie będę się sztywno upierał że są to idealne granice pomiędzy 0.2 a0.8 V gdyz było by to nieprawdą)
dla sprawnej sondy zakres taktowania wynosi około 1 Hz.
Sposób diagnozowania czujnika tlenu w samochodzie jest dostępnie opisany w autoporadniku ''wtrysk benzyny'' wyd.Auto .
To co wyżej opisałem znam z codziennej autopsji ....
Pozdrawiam.