MotoNews.pl
10 [125p] Błotniki (126183/5) - PT

[125p] Błotniki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko czy tylne błotniki (ta część od szyb w dół) pasuje od sedana do kombiaka w kancie? Czy też nie gdyż ma zupełnie inną konstrukcje? Z góry dzięki za odpowiedź

Tylne błotniki mają - bo muszą mieć inny kształt od góry i z tyłu na lampę więc nie będą pasować.

Witam...

Mam pytanie dotyczacę błotników w 125p , czy jesli ściągne błotniki jest możliwość ponownego ich założenia??bo pewien blacharz mi powiedział że jeśli ściągnie błotnik to bede musiał kupic nowy że po ściagnięciu już się nieda ich założyć. tylne to może a przednie??..i niechodzi tu o ich stan jakby co...
oraz czy wymieniał ktoś z was błotniki??chciałbym wiedzieć na co zwrócić uwage itp...

Pozdrawiam...

Blacharz jakaś dupa, bo jak najbardziej można, tylko trzeba dobrze wyciąć, a potem przy zakładaniu odpowiednio podklepać.

;|
ale smieciarstwo
juz widze tego co tak wycina przedni blotnik zgrzany do budy zeby potem to ladnie wspawac ;|
chyba wole odzalowac te kilkadzisiat zlotych na nowy blotnik.

tylko żeby wymieniać błotnik to najlepiej na państwowy, niestety nie jest tak łatwo kupić państwowy błotnik bo już od lat ich nie produkują. Rzemiosło to trzeba sporo nerwów żeby to wszystko spasować. Niestety rzemieślnicze błotniki to trzeba troche poprzerabiać aby to jakoś wyglądało. U mnie po założeniu lewego przedniego błotnika to odstawał od drzwi prawie o centymetr, a szpara pmiędzy drzwiami wynosiła prawie 2 cm.

bo blacharz DUPA
rzemo, dokladnie to samo poszycie bez rynienek da sie dopasowac lepiej niz fabryczny kompletny blotnik ;P
testowane własnorecznie, podlubac owszem trzeba ale nie ma nic za darmo ;]

Gorzej juz z klasykowymi.

Cytat:
2006-05-22 14:52:20, nikusss pisze:
;| ale smieciarstwo juz widze tego co tak wycina przedni blotnik zgrzany do budy zeby potem to ladnie wspawac ;| chyba wole odzalowac te kilkadzisiat zlotych na nowy blotnik.

nie chodzi mi tu o koszty , tylko oto że prawy przód był wymieniany jakieś pół roku temu i trochę bezsensu zakładać znowu nowy...ale jak ma to wyglądać to dupy to już wolę wymienić ...a jak wyglada wymiana tylnych czy dużo jest z nimi zabawy i czy jest cos na co trzeba by zwrócić uwagę przy demontażu/montażu...

Pozdr...

z klasykowymi prawda, gorzej, ale dla chcacego nie ma rzeczy niemozliwych, sa tacy ktorzy potrafia pozadnie przerobic blotnik od MRa na klasyczny, lacznie z przetloczeniem pod kierunek a nie jak coponiektorzy na gladka blache mocuja kierunek
w jakim celu chcesz rwac ten blotnik? slupek zgnity?

klasyk to nie jest ...rok.``84 ...a błotniki chce wszystkie wywalić bo robie remont to jak już to teraz...jak wszystko to wszystko... tylne i lewy przód chciałem wymienić bo prawy przód był wymieniany ale wymienie wszystkie jeden mnie niezbawi...a pod nimi też pewnie będzie ładny hejzel...

Pozdr...