Carina e 2.0TD - falujące obroty i brak przyśpieszenia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Przyszedl czas na wiosenne porządki w samochodzie i wyskoczylo mi kilka usterek (carinaE 2.0TD 1996r.)

1. amorki - załatwone (dzieki za pomoc)
2. mam dolegliwosci podobne do opisywanych przez was przy walniętej sondzie lambda tzn. faluja w bardzo malym zakresie od normy obroty, bardziej to slychac niz widac na obrotomierzu (ok 10-20 obr/min), ta dolegliwosc pojawia sie czasami i losowo, kolejny podobny objaw to brak mocy przy przyspieszaniu tez pojawia sie czasami. Szczegolnie jest to wkurzające przy wyprzedzaniu Dodam ze paliwo z reguly tankuje na markowych stacjach choc to nie jest gwarantem jakosci w naszym kraju. Dieslach nie ma sondy lambda (chyba). W takim razie co to??
Oleje, filtr paliwa i powierza, rozrząd - wymienione

Cytat:
2006-04-11 19:53:36, kazro pisze:
... kolejny podobny objaw to brak mocy przy przyspieszaniu tez pojawia sie czasami. Szczegolnie jest to wkurzające przy wyprzedzaniu Dodam ze paliwo z reguly tankuje na markowych stacjach choc to nie jest gwarantem jakosci w naszym kraju. Dieslach nie ma sondy lambda (chyba). W takim razie co to?? Oleje, filtr paliwa i powierza, rozrząd - wymienione

Pojedź może do jakiegoś dobrego pompiarza. Niech poogląda, przeczyści i wyreguluje pompę. Mojej to kiedyś bardzo dobrze zrobiło.
Wtryskom też nie zaszkodzi czyszczenie, zwłaszcza jeśli tego jeszcze nigdy nie robiłeś. Na markowych stacjach też potrafią mieć wredne paliwo.
A na koniec przegoń ją trochę (w granicach rozsądku oczywiście), np. po autostradzie.
Pozdrowienia

Oj tak wydmuchać pajęczyny z wydechu czasem trzeba.Kolega przegonił ostatnio autko do niemiec (targi car audio) i jak wrócił to twierdzi że to nie to co było przed .Zaznaczę ,że standartowo jeżdzi tylko po wrocku.
Pozdrawiam

Jaki przebieg?
Możliwe ze to wtryskiwacze..

Cytat:
2006-04-12 18:33:19, MisiekII pisze:
Jaki przebieg? Możliwe ze to wtryskiwacze..

220 000 mam juz nastukane
Przegonie troche auto a jak nie pomoze to faktycznie trzeba bedzie sie przyjrzej pompie i wtryskom.