MotoNews.pl

Wentylator nawiewu - jak dostać się do niego ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam poldolota z silnikiem 1,9GLD, pewnego razu podczas jazdy, przy wlączonym nadmuchu na szyby poleciał dym z okolic wentylatora od nagrzewnicy . Wentylator natychmiast przestał działać . Sprawdzałem włącznik - jest OK . Podejżewam, że padł wentylator . Po tym jak się spalił wentylator, elektryka dziwnie się zachowuje . Podczas zapalania silnika imobilaizer sam się wyłancza i przekaźnik świec żarowych nie działa i nie wiadomo dlaczego, przy właczonym silniku podczas gdy próbuje włączyć wentylatort - włanczają sie wycieraczki i na desce zaczyna jażyć się kontrolka od ładowania i tak jakby wszystko zaczyna mocniej świecić - nawet światła drogowe . Co to może Być ??????

Mam Pytanie czy, ktoś mógłby mi opisać krok po kroku jak dostać się do wętylatora i nagrzewnicy - by go wymontować? Przy okazzji chcę sprawdzić nagrzewnicę bo słabo grzała, pewnie jest zapowietrzona.
NIe wiem jak się dobrać do tego wentylatora

1. Demontujesz konsolę środkową - całą
2. Zdejmujesz papierowe rury po bokach obudowy wentylatora
3. zdejmujesz 6 metalowych zatrzasków - są dookoła obudowy i dostać się do tych z tyłu nie jest rzeczą najprostszą a szczególnie potem ich zakładanie .. ale wykonalne
4. Obudowę można zdjąć - w srodku mamy wentylator.