MotoNews.pl
3 Toyota gaśnie podczas jazdy (258335/18) - PT

Toyota gaśnie podczas jazdy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
To yota Carina97 Po przejechaniu 20 km samochów gaśnie.Po 20 minutach znowu można jechać.Dzisiaj zgasł mi już dwa razy.Proszę o pomoc.

Czy jest immobiliser dokladany np typu jack wtykany w gniazdo? Alarm z odcieciem?

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Tak,jest immobilaiser typ Prestige.ale po zgaśnięciu silnika rozrusznik działa,gdy jest włączony immobilaiser ,wówczas niekręci rozrusznik.Bardzo dziękuję za zainteresowanie.

Cytat:
2011-05-31 21:59:06, kent pisze:
Tak,jest immobilaiser typ Prestige.ale po zgaśnięciu silnika rozrusznik działa,gdy jest włączony immobilaiser ,wówczas niekręci rozrusznik.Bardzo dziękuję za zainteresowanie.

Niewazne trzeba zamostkowac na centralce wszystkie odciecia poza rozrusznikiem ,to sa oddzielne przekazniki i czasem ktorys ma wypalone styki.
powodem moze byc tez czujnik polozenia walu , ale wlasnie dlatego najpierw trzeba wykluczyc wszystkie odciecia.

-----------------
Naprawa elektroniki.

Znajomy mechanik mówi,że to może być cewka przy aparacie zapłonowym (nie wiem czy poprawnie się wyrażam) ale aby to stwierdzić są dwie możliwości:jak stanie szybko podpiąć komputer lub nowy aparat.Nie wiem kto to może w Krakowie dobrze zdiagnozować.

Cytat:
2011-05-31 22:37:55, kent pisze:
Znajomy mechanik mówi,że to może być cewka przy aparacie zapłonowym (nie wiem czy poprawnie się wyrażam) ale aby to stwierdzić są dwie możliwości:jak stanie szybko podpiąć komputer lub nowy aparat.Nie wiem kto to może w Krakowie dobrze zdiagnozować.

Wszystko moze MOZE BYC,dlatego zacznij od tego co najbardziej prawdopodobne, a najczesciej statystycznie zdychaja odciecia ,zamostkuj i potestuj jak nie bedzie poprawy szukasz dalej.Taka jest kolejnosc diagnostyki.

-----------------
Naprawa elektroniki.