MotoNews.pl

Pytanie instalacja BRC 24

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich na forum i mam może dość banalne pytanie ale krepujące mnie. Otóż mam w swoim seacie instalację gazową BRC SEQUENT w której przejście z zasialnia benzynowego na gazowe odbywa się poprzez uzyskanie odpowiedniego progu temperatury płynu chłodzącego i wszystko jest jasne, ale krępuje mnie to iż mój brat jest w trakcie montażu też inst. gaz. BRC ale sequent 24 i w niej zupełnie inaczej odbywa się przejście z benz. na gaz - czyli osiąga odpowiednią temperaturę i musi lekko najechać na obroty, a w centralce (przełączniku gaz- benz) wyglada to tak: dioda z koloru czerwonego (benz) przechodzi na kolor pomarańczowy gdzie jeszcze auto pracuje na benz, dopiero po najechaniu na obroty przechodzi na zasilanie gazowe z koloru pomarańczowego na zielony. Czy ktoś z Was ma też coś takiego w BRC 24 bo słyszałem, że zarówno w pełnym sequencie jak i w sequencie 24 powinno to się odbywać tak samo czyli jak u mnie w seacie.
Bardzo proszę o wiadomości bo dziś odbieramy auto z warsztatu i chciałbym montażyscie zasugerowąc że coś chyba z tym przejściem zasialanie nie tak.
Pozdrawiam.
Darek (Seat LEON 1.6 16V SEQUENT BRC)

Nie ma tu nic dziwnego.
Przełączenie Pb na LPG w twojej inst. jest uzależnione tylko od temperatury cieczy chłodzącej.Brat ma ustawione przejscie temp.+obroty (ja też tak mam)Jeżeli ci to przeszkadza to każ gazmanowi dodać u siebie opcje przejscie po przekroczeniu pewnych obrotów np. 2000 Rpm. i po kłopocie.Regulacja odbywa się za pomocą kompa.
Pozdrawiam.