Co to moze byc ???? - Carina E

« Poprzedni | Nastpny »
Witam, mam takie male problemiki.
1. Przy odpalaniu i zmianie biegow zdarza sie ze cos stuka. Stuki pojawiaja sie przy zimnym i rozgrzanym silniku, co to moze byc ??? czy ktos wie ??? .
2. Przy zmianie biegow szarpie, czyzby konczylo sie sprzeglo ???

lizga? tzn czy jak puszczasz sprzgo to czujesz, ze ciagnie od razu czy nie? targa autem? jedno i drugie to sygna sprza. Jak targa autem to moze byc pekniety docisk. Ale raczej bym tego nie czy ze stukiem.... A stuka przy wcinitym sprzgle?

Cytat:
lizga? tzn czy jak puszczasz sprzgo to czujesz, ze ciagnie od razu czy nie? targa autem? jedno i drugie to sygna sprza. Jak targa autem to moze byc pekniety docisk. Ale raczej bym tego nie czy ze stukiem.... A stuka przy wcinitym sprzgle?

Jak puszczam sprzeglo to ciagnie tylko jak to ujoles targa autkiem, tak jak bys zle puszczal sprzeglo. A stuka cos w silniku lub zawieszeniu przy odpalaniu, zmianie biegow i jak skrecam.

co do sprzga to stawiabym na docisk- cho gowy nie dam. Takie objawy miaem kiedy w audi. A stuki... w silniku raczej przy skrcaniu nie powinno nic stuka (a ma co w ogle?) Sprawdz kocwki drkw, luzy na piacie i ewentualnie luz na oysku. To akurat proste. podnie auto na lewarku i zobacz czy masz luz na kole jak chwycisz na grze i dole (godzina 6 i 12). Jak da si ruszac i wyczujesz luz tzn ze oysko do wymiany. No chyba, ze pka poka... ale do tego trzeba dobrze dawac w komin i to przy skrconych koach, ... albo mie pecha. Pozdrawiam

ja sprawdzibym jeszcze poduszki

Witam juz wiem co to za stuki i puki. Odpowiadaja za to mocowania od maglownicy, wymienilem na japonska bo niestety w angielskiej wersji maglownica pada jak mucha. A w japonskiej wersji maglownica jest cut mniejsza w obwodzie wiec sa luzy i to jest przyczyna. Co do sprzegla jeszcze nic nie wiem ale sie z czasem do wiem . pozdrawiam i dzieki za porady

« Poprzedni | Nastpny »