Czy można w zgodzie z prawem przekładać używany gaz?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam zapytanie - czy może ktoś wie czy można w zgodzie z prawem przekładać używany gaz? Mam zarejestrowany 125p z gazem , a znalazłem inny w super stanie tylko bez gazu, chce przełożyć gaz czy to możliwe?

nie , w zgodzie z prawem nie możliwe , gdyby ten drugi miał chociarz piecztke w dowodzie że ma gaz (miał ale ktoś wyjoł) to jeszcze obleci - sam tak kiedyś zrobiłem - ale bez pieczątki nie ma szans .

tez mam ten problem szkoda ze nie mozna jakiegos przekretu zrobic. u mnie gazownicy chca 300 zl za przeloznie i dostaje nowe papiery i udaje sie do uzedu komunikacji po pieczatke; troche duzo 300 ale wole jezdzic na legalu niz bac sie "chipsów"

Wiec gazu przekladac nie wolno... nie wiem jak to robi na legalu Vievior ale oki!
Za brak wpisu w papiery zabieraja dowod!
Pozzatym gaz przechodzi dodatkowe badania!
Chcesz miec gaz w nowym aucie?
PRZEBIJ NUMERY I JEZDZIJ NA STARYCH!
Zycze powodzenia
Pozdrawiam

widze emitu ze mnie nie zrozumiales!! chodzi mi o to ze ci co mi gaz zakladali moga mi przelozyc cala instalcje do pickupa i dostane nowa homologacje i inne swistki .z tym potem ide do urzedu place za znaczki wbijaja mi normalnie w dowod gaz. tak jakbym nowa instalacje zakladal. tylko ze to kosztuje wlasnie 300 zl

rozumiem z tego, że jak pojade autem z LPG i autem bez instalacji do fachowców, to przełożą mi to za odpowiednią opłatą i dalej wszystko na legalu...

to juz musisz dogadac sie z gazownikami.U mnie kolesie sie zgodzili na taki uklad ale chyba sam bede rozbieral instalacje i przywioze im w czesciach. wlasnie o tym szczegole zapomnialem sie spytac

gazu przekładać nie można nie można tez montować używanych instlacji LPG ale z tego co wiem jedz tam gdzie zakładaja LPG to ci papier wypisza u mnie tez biora 300 zł przekładaja i daja nowa homologacje