Ile konikow wytzryma boda i zawieszenia 126-ki ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam jusz kupiony silnik od ritmo 1.5 robie w nim remont ( generalke) planuje glowice poleruje zawory i kalały dolot i wylot mam zamiar przestawic fazy otwierania zaworow ( silnik gorowy zaczyna ciagnac od 3500obr ) i zastanawiam sie czy wytrzyma i to skrzynia biegow wachacze i cala reszta mam zamiar obnizyc i utwardzic cale zawieszenie z tylu dac kapcie 175 przod 165 lub 155 poszezyc roztaw osi i wszelikie tam mozliwe zeczy. jednym slowem wszystkie mozliw modywkiacje zawieszenia . planuje tak ze skonstruowac wtrysk ( z Alim mam mala przeprawe na temat wtryskow ale koles jest naprawe Wopzo i zna sie na zeczy ( szacunek ALI )) a cha i dodaje ze mam zamiar smigac tylko po aswaltach zadnych wybojow . Jedno moje pytanie czy nie pourywam wachaczy bo nie mam ochoty na zakrecie ladowac na dachu
za wszelkie opinie THX

Witam więc proponował bym kompletnie wszystko wyjąc ze środka do gołej blachy i obspawać kompletnie całą bude każdy ścieg poprawić , wachacze wytrzymają ale bardziej skrzynia biegów może mieć problemy i seryjne przeguby pomyśll nad inną skrzynioą biegów i czterema tarczami nawiercanymi z zaciskami dwutłoczkowymi

Rider ostry plan, może nie wyjść, a raczej na pewno nie wyjdzie na skrzyni z malca, nawet o tym nie myśl, ja mam 65ps, i to już dużo jak na tą skrzynię wiele więcej nie wytrzyma uwież na słowo, a budę to rzeczywiście trza obspawać, ale powodzenia cze.

a czy do silnika 903cm 45-47km też trzeba wzmacniać karoserie ?
chyba warto coś takiego założyć