Brak kontrolki oleju

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Przedwczoraj przestała mi działać kontrolka oleju tzn. nie zapala

się po włączeniu zapłonu.Właśnie przedwczoraj chciałem sprawdzić

stan podłogi więc demontowałem wykładziny z przodu i wiązało

się to też z koniecznością wyjęcia tych bocznych plastikowych osłon obok nóg kierowcy i pasażera(tych które osłaniają bezpieczniki i przekażniki).

Jak złożyłem to wszystko do kupy i chciałem jechać z działki do miasta to ta lampka jeszcze działała,a potem już w mieście zatrzymałem się na jakieś 15 minut chce jechać dalej włączam zapłon a tu nic.

Na schemacie od corolli E9 jest narysowane,że kontrolka zasilana
jest z bezpiecznika GAUGE a jej drugi biegun poprzez czujnik jest zwiarany do masy.Bezpiecznik GAUGE ma też połączenie z cewką przekażnika od dmuchawy który znajduje się po stronie pasażera.

Orientuje się ktoś jak te kable dokładnie są rozprowadzone i co ja tam mogłem trącić,ruszyć itp. że ta lampka nieświeci (nic innego nie ruszałem poza tym że odsłaniałem też tylne dywaniki ale kable co tam idą to już chyba żadnego zwiazku z tym nie mają)

Być może tak się akurat złożyło że tego samego dnia żarówka się spaliła... Sprawdzałeś ją? Zwierałeś kabel z czujnika do masy?

No nie wiem chociaż wątpie w spalenie żarówki, bo jakieś 1,5 roku

temu musiałem suszyć auto jak mi je zalało przez kratki od nawiewu i wtedy też musiałem to wszystko bebeszyć i wtedy też

lampka przestała działać,ale po jakiś 2 tyg. się ,,naprawiła".

I działała do tej pory bez zarzutu.Aż do momentu powtórnego demontażu.Przypadek?

poczekaj 2 tygodnie

Sprawdź kabelek od kontrolki oleju często przy demontażu zadrza się że się "urwie" albo zapomni sie o jego podłączeniu.

Dobrze tylko który to jest,którędy idzie i z czym się łączy?