Mistrzostwa swiata i pech

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc jestem posiadaczem mb 124 300d i mam problem! Wczoraj jechalem z norymbergi do Hanoweru na ostatni mecz Polakow MS i zaraz po wyjezdzie tj ok 25 km za Norymbergi podczas zjazdu z jednej autostrady na druga nastapila dziwna rzecz.Po wysprzeglaniu z 5tki nie moglem juz wrzucic zadnego innego biegu.Wygladalo to tak jakby funkcja sprzegla przestala istniec.Ladny kanal pomyslalem,zjechalem na pobocze ,odczekalelem nie wylaczajac silnika ok 5 min i o dziwo udalo mi sie wlaczyc pierwszy bieg choc b ciezko a sprzeglo lapalo przy samej podlodze.Z mozolem przezucajac biegi wrocilem do Norymbergi.A tam po ok 15 min postoju kolo domu wszystko wrocilo do normy!!! Tak wiec na mecz nie pojechalem ,sprzeglo lapie normalnie a kolega mechanik nic nie moze mi doradzic ani tym bardziej zdiagnozowac bez rozbierania calej skrzyni czego chcialbym uniknac.Moj mercedes jest w b dobrym stanie ma przejechanych 180tys km.Panowie czy ktos spotkal sie kiedys z takimi objawami i jest mi w stanie doradzic co z tym zrobic bo ogolnie zglupialem a nie chce niepotzrebnie narazac sie na wymiane sprzegla i bog wie jeszcze czego bez zasiegniecia opini ludzi ktorzy na mercedesach na prawde sie znaja... prosze wiec o pomoc za ktora z gory b dziekuje i pozdrawiam !!!

[ wiadomość edytowana przez: cerwro dnia 2006-06-21 20:01:43 ]

Kurde nie pamiętam czy ten silnik jest podobnie zbudowany jak w W123, ale jeżeli tak to spróbój odpowietrzyć sprzęgło.