MotoNews.pl

Zgrzyt w skrzyni biegow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hmm...ktores pieknej nocy niezle zazgrzytala mi skrzynia biegow i od tamtej pory czesto bywa np. gdy mam 4 tys na 4ce i wrzucam 3 to jest zgrzyt i bieg wogole nie wchodzi za drugim razem jzu nie ma problemu, z 2jka jest problem ze jak przelaczam na 2 jke z jedynki to jest zgrzyt(przy duzych predkoscaich obrotowych).Czy przypadkiem jesli to synchronizator to jest dal niego roznica czy sa duze obroty czy male?Bo jak jezdze normalnie to problemu nie ma

taaaa to mi wyglada na sychronizator. mam to samo i u mnie to na 100% synchro. cena tego nie duza ale za to roboty mnostwo.

Wydaje mi sie, że najprostrze rozwiazanie to jezdzic z tzw. "międzygazem"

No ja tez mam ten bol. Wk***ia mnie ta 2 ze musze sie produkowac nad jej wrzuceniem wrrr. przy redukcjach jeszcze nie zgrzyta ale pewnie zacznie...

Cytat:
2003-05-05 18:29:23, macieklukomski pisze:

hmmmm...nioe ma problemu z noralna jazda tylko przy wiekszych obrotach. Kurcze a szykowalem sie na MOdlin 31.V (((((

Miałem to samo w Fiacie,jeszcze z prostym drążkiem.
Efekt zbyt nerwowej zmiany biegów,a u mnie i wieku skrzyni.

A jaką przyczyną może być utrudnione wrzucanie biegów ??
Np: rano przy zimnym silniku żeby wrzucić jedynkę trzeba się porządnie zaprzeć. Czasami takie same objawy są także z drugim biegiem.

nierozgrzany olej w skrzyni biegow. Poprostu jest za gesty. Po rozgrzaniu staje sie bardziej "plynny" i efekt zanika.

Cytat:
2003-05-05 19:40:44, WhitePower pisze:
Cytat:
2003-05-05 18:29:23, macieklukomski pisze:

hmmmm...nioe ma problemu z noralna jazda tylko przy wiekszych obrotach. Kurcze a szykowalem sie na MOdlin 31.V (((((

A mówiłem: "Zmień olej w skrzyni na lepszy."
A ty kupiłeś najtańszy.

z tego co pamietam kupowalismy razem oleje i poleciles mi ten co mam powiedziales ze ten jest dobry do skrzyni i do mostu(kasa nie byla wtedy problemem).

Czy wymiana na olej do skrzyn ktore maja ciezkie zycie np. od Matiza moze cos polepszyc?

----------------
Street Shadows
StreetShadows.prv.pl

EnDrIu#121PTK

aaa - faktycznie

W takim razie to nie wina oleju tylko synchronizatory w skrzyni wołaja o wymianę.

Cytat:
2003-05-07 09:26:09, Janio pisze:
aaa - faktycznie

W takim razie to nie wina oleju tylko synchronizatory w skrzyni wołaja o wymianę.

albo trzeba podciagnac docisk w tym tyg. zobacze czy to cos da

Cytat:
2003-05-07 11:36:41, WhitePower pisze:
Cytat:
2003-05-07 09:26:09, Janio pisze:
aaa - faktycznie

albo trzeba podciagnac docisk w tym tyg. zobacze czy to cos da

Mozna spróbować