MotoNews.pl

Brak mocy w Sharanie 2,8 VR6 automat

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pomóżcie! Brak mocy w sharanie 2,8 VR6,po naciśnięciu pedału gazu auto się krztusi obroty rosną a nie przyspiesza,auto stało ponad rok nie jeżdżone,powymieniałem wszystkie filtry ,świece i przewody,niepomogło.Podejrzewam jeszcze katalizator i przepływomierz,ale jak to sprawdzić,jak ktoś ma o tym pojęcie to proszę o pomoc.

Przepływka albo N75

sprawdziłem katalizator i jest o.k stawiałbym na90% na przepływkę,niech ktoś mi poradzi jak ją sprawdzić,dodam że auto na postoju b.ładnie wchodzi na obroty ,a podczas jazdy muł.

wyjmij przepływke jak bedzie to samo to bedziesz wiedział ewentualnie sprawdz ja gdzies u mechanika

Siemasz'' Uszek'' widze że na tym forum tylko ty cokolwiek kumasz,odłączyłem kość od przepływomierza i jest bez zmian,a nawet mam wrarzenie że jest ciut lepiej,tylko czy jest pewność że to eliminuje inne przyczyny typu żle ustawiony rozrząd lub zepsuty zawór powietrza dodatkowego?

No wiec na bank przepływomierz oine czesto padaja i jest to ich wina takze jedz i ssprawdz go VAGiem abo ja jestem przekonany ze to to podaj mi numer silnika to moze cos wiecej sie dowiemy co i jak pozdrawiam