a moze nadszedł czas zeby jednak wstawic deske z obrotomierzem
ale mam w zwiazku z tym kilka pytan, czy to sprawa tylko przekładki ? czy wszytkie wyprowadzenia są tzn czy jak kupie deske z obrotomierzem to jest kwestia tylko podpiecia złaczek i wszystko działa ( obrotomierz tez) i druga sprawa, bo ciezko znalesc deske zeby miała tylko km, z reguły sa takie co maja km i mile, powiedzcie mi czy te rozmiary tarczy w zegarach z obrotmierzem i bez sa takie same? tzn chodzi mi o to czy jakbym przełozył same cyferki z mojej starej deski to czy to wejdzie do takiej z obrotomierzem, czy to zupełnie inny rozmiar tego kółka ?
a moze ktos juz przerabiał taki patencik u siebie to poprosze o opinie i podpowiedzi co i jak zrobic
Pozdrwoionka
[ wiadomość edytowana przez: Krisoli dnia 2006-11-06 00:36:58 ]

, w Toyotach Carinach E jest o tyle dobrze ze japońcu do wszystkich wersji kładli jedną instalację czyli jezeli nie masz obrotomierza w liczniku to najprawdopodobniej wychodzi kabel z kostki wpiętej w licznik od odbrotomierza z tymze on nie działa bo oczywiscie go nie masz , musiałbyś w tym wypadku udac sie do elektryka i niech on wybada który to i czy jest on gdzies wpięty ale podejrzewam ze albo nigdzie nie jest wpięty , albo jest podpięty i wystarczy tylko włozyc licznik i bedzie działał , liczniki z milami mają przebieg równiez w milach i przełozenie obrotomierza moze nic Ci nie dac jezeli masz licznik VDO a kupisz licznik Toyota , muszisz tez zwrócic uwage na oznaczenia na liczniku , naprzykład T19 , T23 itp coprawda są to oznaczenia modelu auta ale mozliwe ze coś tez w nich jest zmienione , ale jezeli udało by Ci sie sam obrotomierz przełozyc to nie powinno miec wiekszego znaczenia , gorzej z prędkościomierzem poniewaz moze oszukiwac troche aczkolwiek nie musi