ostatnio wymieniałem w moim , na pewno się ubrudzisz , na pewno będziesz musiał położyć się pod auto i na pewno podrapiesz sobie rączki , jak odkręcisz zegary , to do liczników wchodzi linka w takim grubym czarnym pancerzu , odkręcasz ją , z końcówką (chyba że chcesz się bawić w wymienianie linki w pancerzu ... )otwierasz maske , i przynajmniej u mnie wychodzi to właśnie tam , znajdziesz , chyba że jesteś ślepy , wyciągniesz (przez gume w przegrodzie czołowej może być ciężko , potem pod auto (podnieś prawom strone i dobrze zabezpiecz , połuż się i na skrzyni biegów , na jej kńcu , tam gdzie zaczyna się prawie wał , od góry jest przykręcony drugi koniec . , , trudno jest nowy pancerz z linkom przepchnąć przez przegrode , i najpierw chyba lepiej przykręcię do licznika , potem do skrzyni ( ja robiłem to dwoma palcami , bo mi się więcej tam nie zmieściło

) gotowe , mi zajeło to jakieś 40 minut - najwięcej samo założenie do licznika - bo napierw przykręciłem do skrzyni , a linka jest od 125 i troche krutka
Powodzenia