MotoNews.pl

Cenowy zawrót głowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Proponuję aby w tym wątku zamieszczać wszelkie kosmosy cenowe zwiazane z oryginalnymi cenami części do Toyot.

No to ja zaczynam
-chlapacz gumowy 1sz - 240zł (za 40zł/2szt dopasowałem uniwersalne)
-uszczelka klapy - 250zł (kupiłem za 50zł od poldka)
-komplet osłon gumowych ośki (na jedną stronę) - 263zł (zamienniki 50zł)

Chwilowo tyle. Myślałem, że takie zaporowe ceny są tylko na elementy nadwozia, a po dzisiejszej wizycie w sprawie osłon półosi to już wiem wszystko

Pozdrawiam

a prosze bardzo
swiezy przyklad - z przedwczoraj.
bezpicznik pal 30A (taka kwadratowa kostka, nie te plaskie) - 51pln !!! (na razie 30A nie znalazlem jeszce nigdzie indziej. ale 40A kupilem za 18pln)

alternator do camry 2.0TD 1600 zł - oryginał, nowy; ok.850 - regenerowany; podróba - ok. 750; chlapacz-tył lewy: ok.240 zł (kupiłam na szrocie za marne grosze)
Pozdrawiam

Z malutkich ale drogich :
1) czujnik ABS do Cariny E ( Denso ) 670 zł
2) czujnik spalania ubogiej mieszanki ( lambda ) w 1,6 Lean Burn - ok. 1500 zł. ( lambdy uniwersalne kosztują ok. 200 zł )
Niestety brak zamienników a szroty w tym przypadku to ryzyko.
A jedno i drugie sądząc po forum pada w Carinach niestety regularnie.
Na szczęście bez tego da się jeździć

To ja się zapytam: rura do tłumika może kosztować 120 zł?? Kurcze dużo jakoś.

Rura może kosztować 120 zł. Niestety.

O kurde to czeka mnie wydatek. Dzięki Babciu Ewo!!

czujnik minim. poziomu oleju (w miseczce) 1100zł naprawa 20 zł
drążek poptrzeczny tył:ASO 450zł (samych gumek ni mają) gumkami, same gumki 2 szt 70zł,

Chlapacz tylny plastikowy - 300zł
Kołpak plastikowy mały - 100zł
Dysza spryskiwacza refelktora wraz z osłonką na zderzak - 140zł

Chlapacz kupiłem podrabiany za 15zł 2 szt. (trochę się różni), kołpak oryginalny za 5zł na giełdzie (mam nadzieję, że nie kradziony), osłonki spryskiwacza to już chyba nie znajdę

Cytat:
2004-09-20 22:25:19, CarinaGTI pisze:
czujnik minim. poziomu oleju (w miseczce) 1100zł ...

No to chyba mamy "mały" rekord

Golden_Flyer, też te kołpaczki przerabiałem i jak tylko była okazja to kupiłem wszystkie jakie mieli, własnie po 5zł sztuka, na składzie części, więc mam nadzieje że nie były kradzione.
Osłonkę zrób sobie z maty szklanej

Pozdrawiam

Cytat:
2004-09-21 09:46:17, MisiekII pisze:
Osłonkę zrób sobie z maty szklanej Pozdrawiam

Dobra myśl, tylko ze najpierw musiałbym zrobić gipsowy odlew drugiej która mi pozostała, aby jakoś to wyglądało - rączkami włókna tak nie uformuję

chcialem wymienic swego czasu boczki drzwi wew. w yarisie base na takie z sitkiem na glosnik i miejscem na elektryke hehe dzownie i slysze:
1000PLN za boczek...ale do base panie kochany!: no mowie panu ze 2000 na boczki nie wydam szczeglnie na takie ktore mam...

Cytat:
2004-09-21 14:49:59, Golden_Flyer pisze:
Dobra myśl, tylko ze najpierw musiałbym zrobić gipsowy odlew drugiej która mi pozostała, aby jakoś to wyglądało - rączkami włókna tak nie uformuję

Oczywiście - nie wyobrażam sobie inaczej

Hmm. To ciekawe ile całe drzwi kosztują skoro tapicerka 1000zł

Pozdrawiam

tapicerka to ladnie powiedziane..to zwykłe palastyki

Cytat:
2004-09-22 14:02:19, Yaryś pisze:
tapicerka to ladnie powiedziane..to zwykłe palastyki

aaaaaa, to jest jakby kieszonka zintegrowana z miejscem na głośnik albo cos w tym stylu? No to jazda... TMP rulezzz

Pozdrawiam

http://www.speurders.nl/autos

jest to link do jednego z komisów na zachodzie (chyba belgia)

popatrzcie se na ceny

Pozdrawiam

A ja swego czasu chcialem kupic elastyczne siatke oddzielajaca czesc osobowa od czesci bagazowej w Corolli kombi.
Zwatpilem, bo okazalo sie, ze kosztuje powyzej 800 PLN (+montaz).
Oczywiscie odpuscilem.
Siatka na podloge bagaznika kosztowala 180 PLN - ja znalazlem na Allegro za 50 PLN (choc powiem wam w zaufaniu - kiepska).

Dzisiaj bylem w serwisie toyoty i dostalem ulotke zatytulowaną ''TOYOTA CARINA - TANIEJ NIŻ SIĘ SPODZIWEASZ"
i w środku ceny za usługi m.in:
wymiana filtra paliwa 175,34
wymina świec zapłonowych 89.45
wymina świec zapłonowych o przedlużonej trwalości 263.47
wymiana klockow chamulcowych przednich 399.29
wymiana szczęk hamulcowych 202.53
wymiana amortyzatorow przednich 1171.40
wymiana amortyzatoró tylnich 1113.64
wymiana tłumika końcowego ukladu wydechowego (OPTIFIT) 844.61
wymiana tarczy sprzęglą 745,92

Oczywiście dla każdego rodzaju sa inne ceny

Pozdrawiam

Cytat:
2004-10-28 21:39:25, rsuhy pisze:
Dzisiaj bylem w serwisie toyoty i dostalem ulotke zatytulowaną ''TOYOTA CARINA - TANIEJ NIŻ SIĘ SPODZIWEASZ" i w środku ceny za usługi m.in: wymiana filtra paliwa 175,34 wymina świec zapłonowych 89.45 wymina świec zapłonowych o przedlużonej trwalości 263.47 wymiana klockow hamulcowych przednich 399.29 wymiana szczęk hamulcowych 202.53 wymiana amortyzatorow przednich 1171.40 wymiana amortyzatoró tylnich 1113.64 wymiana tłumika końcowego ukladu wydechowego (OPTIFIT) 844.61 wymiana tarczy sprzęglą 745,92 Oczywiście dla każdego rodzaju sa inne ceny Pozdrawiam

Ale to chyba części i robocizna?

Cytat:
Ale to chyba części i robocizna?

dokładnie