Pomocy Kierunki (126)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam następujący problem dotyczący kieunków :
- jak włącze kierunkowzkaz prawy/lewy no to na zegarze "kapliczce" mruygnie 1 raz no i znika
- wszystkie kierunki świecą ale jak jest włączony prawy/lewy no to świecą szybciej w stosunku do awaryjnych a dokładnie szwiecą szybciej

Proszę o pomoc w tej sprawie poniewaz musze sie wybrać na przgląda- wszystko jest spox no ale denerwuje mnie to już

Może to byc wytłumaczone metodą- łopatologiczną byle szybko

co do pierwszego objawu, to też tak miałem, wymieniłem ten badziew od kierunkowskazów na przekaźnik od el i problem zniknął, kierunki święcą już jak w normalnym samochodzie, nie zanikają i nie mają na nie wpływu obroty silnika..... a tego drugiego to nie rozumiem, jaśniej proszę

Widyn a ty kupwałeś ten przekażnik elektroniczny ?? to znaczy droższy ?? Niżej napisałem to wyjaśniam to o co prosiłeś

To znaczy chodzi mi o to , że jak włącze kierunek prawo lub w lewo no to świecą szybko (nawet za szybko) ale jak sie włączy awaryjne no to jest spox. Nie wim czy pamietam ale awaryjne maja inny przekażnik

Awaryjne i zwykle kierunki maja inne przerywacze - na inne obciazenie. To ze cyknie raz kontrolka i nic oraz predkosc cykania - to wina przerywacza. Te mechaniczne da sie rozebrac i lekko ustawic regulujac przerwe miedzy stykami, ale to taki polsrodek, faktem jest ze przerywacze mechaniczne czesto sa po prostu badziewne nawet nowe - czasem i taki musialem od razu regulowac.

Jak masz kupować to kup elektroniczny.

Dzieki wszyskim na info w najbliższym czasie napewno sobie kupie taki właśnie przerywacz, elektroniczny oczywiście

Cytat:
przekażnik elektroniczny

kurna to nie przekaźnik tylko przerywacz!
a po za tym to weż wyjmij z bagażnika z okolic deski rozdielczej(otworzysz to znajdziesz) taki srebrny walec wypnij go i zapamietaj jak był podłączony rozbierz go i weż metodą prób i błędów poodginaj te blaszki...
może być problem z ustawieniem, jak chcesz to poprostu kup nowy elektroniczny i po kłopocie..

kup nowy, kosztuje kilkanaście zeta, a komfort jest nieporównywalny!! a co do tego szybkiego mrugania, to sprawdzałeś, czy jak masz włączony kierunek, to świecą wszystkie 3??