CB w omedze B

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Powiedzcie, gdzie macie zamontowane CB w Omegach B. Podejrzewam, że dużo ludzi ma.

Ja jakoś się rozglądam i nie widze żadnego dogodnego miejsca...

dzięki..

Widziałem ostatnio takiego magika taksiarza , wyjął nadmuch centralny zapchał chyba czymś ( albo zostawił żeby chłodzić radio ) i wpakował tam alana 19 buehehe Ja mam trx na 144-145 MHz kenwooda ( pasmo krótkofalarskie ) ze zdalnie podłączanym panelem przednim więc nie mam dylematu .

Misiorr zrób zdjęcia bo na spocie zapomniałeś się pochwalić

Kolega tryfiarz upchnął swoje cb pod siedzeniem

Ja też kombinowałem z CB i ni jak nie pasi ni tu ni tam i sobie wykombinowałem że ?

do schowka a kabelek do gruszki pod spodem
a i chłodzenie będzie w upalne dni

Kombinowałem i wykombinowałem . Cobra 25 GTL pod siedzeniem , sterowanie na konsoli - zmiana kanałów wyświetlacz nr kanału , reulacja głośności z wyłącznikiem i squelch . W najbliższym czasie szczegóły techniczne

[ wiadomość edytowana przez: misiorr dnia 2005-07-13 22:46:32 ]

a może wymontowac popielniczke, jest tam sporo miejsca, ale to wersja tylko dla nieplących

Wymontowałem popielnicę ale to miejsce jest bardzo płytkie przyda się w następnym etapie do zabudowy widocznych głośników od cb i zestawu głosnomówiącego

ja mam przyklejone radio CB na tasme dwustronna po prawej stronie do tunelu zaraz obok siedzenia, jezdze juz tak okolo 2 miesiecy i siedzie

Z powodu tego, ze jestem pasjonatem radyjek(CB-Radio i nie tylko) a ze Omesie posiadam od niedawna to wkrotce zamieszcze fotke umiejscowienia radyjka sporych rozmiarow. Mam spore doswiadczenie w tym temacie!

Sorry za odgrzabanie staroci, ale dzis dolaczylem do grona posiadaczy CB (UNIDEN 520XL). Oczywisnie nie mam pomyslu na dobre umiejscowienie go w aucie. Moze ktos, juz opanowal to w B? Moze jakies fotki?

Po prostu między fotelm a ręcznym po prawej stronie - jak znajdziesz lepsze rozwiązanie daj znać

To jest swietne miejsce. Intuicyjnie wlasnie tam radio wcisnalem. Latwy dostep i nie wymaga mocowania. gorzej jesli pasazer zacznie jezdzic fotelem

Mocowania zawsze wymaga, bo inaczej w czasie drobnego bum może robić za pocisk i zrobić spore kuku - łącznie z ostatecznym

A wyciągacie te swoje CB, gdy wychodzicie z samochodu?

mam Alana 48 Plus i tez nie wiem gdzie je umiejscowic :/ kombinowalem pod siedzeniem i w lewych drzwiach, ale niebardzo to wyglada, najlepszy pomysl jaki do tej pory mialem, to sprobowac wyciac w obiciu lewych drzwi dziure na radio CB w tym miejscu gdzie sie reke opiera o drzwi podczas jazdy, jest tam wybrzuszenie ktore wypelnione jest styropianem, tylko nie wiem czy nie jest zbyt krotkie zeby cale radyjko sie zmiescilo pionowo

No nie .....
Panowie!:

Pomysł z umieszczeniem radia między "tunelem" a fotelem kierowcy jest:
1) stary
2) poruszany w innym wątku i to nawet z fotkami (kłania się wyszukiwarka)
3) super i w ogóle

A co do zostawiania radia w samochodzie ....
Jak parkujesz w nocy i to w "dzielnicy cudów" ... to najlepiej zabrać wszystko (łącznie z lusterkami, halogenami etc.. )
Ja wyjmowałem (to znaczy zabierałem ze sobą).
Teraz mi się nie chce .. i ... po prostu robię "przyczajkę".
Potem w "sekund pięć" jestem w stanie zmontować instalację i w drogę.

ja zamontowałem uchwyt na tunelu na noc radyjko zabieram i jest ok. Natomiast mój kolega kupił rzep, jeden przykleił do radia a drugi do tunelu na wysokości gały od skrzyni biegów trzyma się rewelacyjnie montaż i demontaż banalnie prosty.
Pozdr.

Może poprostu Alan 42
Uzywa ktoś tego?? Jak się spisuje??
We wcześnieszm aucie miałem Onwe z anteną President Alaska Było lux. Trochę za dużo boków Onwa łapie ale było znośnie.
Teraz właśnie nad Alanem 42 się zastanawiam i tak myślę jaką antenę do tego>>> Znowu Alaska??