W moich snach wciąż Warszawa ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie,
pomysł o powstaniu osobnej kategorii o Warszawach pojawiał się co jakiś czas na naszym forum, ostatnio kolega MARKHEIM zdopingował mnie do tego aby taka kategoria jednak powstała być może spowoduje to że więcej pasjonatów tej marki będzie odwiedzać chociaż tą część forum - napewno byłoby miło.

Mamy już dwóch klubowiczów z pięknymi egzemplarzami a są nimi:

Robi200
MARKHEIM

od samego początku powstania klubu jest z nami Cosmo który aktualnie jest sympatykiem, także myślę że potencjalny trzon użytkowników Warszaw posiadamy Pozostając w nadzieji że kategorgia nie będzie "opuszczona" oddaje ją w Wasze ręce.

Cytat:
2005-05-13 08:00:33, GDA pisze:
Witajcie, pomysł o powstaniu osobnej kategorii o Warszawach pojawiał się co jakiś czas na naszym forum,

świetnie !!! przepraszam że się tu odzywam:
choć nie mam warszawki -to mogę zaoferować na dobry początek
,,INSTRUKCJĘ OBSŁUGI samochodu FSO Warszawa i pochodnych"
jest to wydanie 1962r 90 stron A5 wtym 70 rysunków + tabela wykrywania niedomagań -porobię skany i można by coś z tym zrobić np.na ftp
nie jest to jakaś super instrukcja ale myślę że niewiele ich dożyło wspólczesności ,raczej nadaje się do zilustrowania jakiś referatów o 201

Swietny pomysl z ta kategoria
Ciekawe w ktorym roku na FSO AK pojawi sie kategoria "Przednionapedowe" (Matiz, Lanos, XXX, YYY), szacuje ze za jakies 20 lat

Pozdrawiam
Adamus

Cytat:
2005-05-13 11:34:26, adamus pisze:
"Przednionapedowe" (Matiz, Lanos, XXX, YYY)

Zamiast XXX może dopisać już ŻIGULI

Cytat:
2005-05-13 11:34:26, adamus pisze:
Ciekawe w ktorym roku na FSO AK pojawi sie kategoria "Przednionapedowe" (Matiz, Lanos, XXX, YYY)

prędzej obalą Fidela Castro

Cytat:
2005-05-13 11:38:27, GDA pisze:
Zamiast XXX może dopisać już ŻIGULI

żiguli produkują moskiewskie zakłady,co to ma wspólnego z fso

Fajnie ,że w klubie są jakieś piękne przedstawicielki naszej FSO.A sama idea nowego watku też jest całkiem całkiem.

Cytat:
2005-05-13 11:40:33, daniel pisze:

A ja myślałem ze Ziguli produkuje AWTO-ZAZ? a jeżeli nie to widać się pomyliłem

Cytat:
2005-05-13 12:17:01, GDA pisze:
A ja myślałem ze Ziguli produkuje AWTO-ZAZ? a jeżeli nie to widać się pomyliłem

AWTO ZAZ to zaporozce i tawrie

Cytat:
2005-05-13 12:31:52, jose pisze:
AWTO ZAZ to zaporozce i tawrie

No to mamy rozwiązanie zagadki Adamusa: w miejsce XXX i YYY wstawiamy odpowiednio Zaporożec i Tawria

Jak to ładnie brzmi: FSO Zaporożec, FSO Tavria. Ślicznie.

Cytat:
2005-05-13 16:25:49, Grzech pisze:
Jak to ładnie brzmi: FSO Zaporożec, FSO Tavria. Ślicznie.

kiedyś niektórym nie mogło przejść przez gardło FSO Matiz,FSO Lanos a nie trzeba było długo czekać aż stało się to faktem

tak więc wszystko jest możliwe

Cytat:

Tyż nie dokładnie - Żiguli (czyli Łady) produkuje AVTO - VAZ (nie mylic z AVTO - ZAZ - czyli przyszłym inwestorem w FSO) a fabryka nie jest w Moskwie ino w Togliatti

Cytat:
2005-05-13 16:47:02, andrzej_krakow pisze:
Tyż nie dokładnie - Żiguli (czyli Łady) produkuje AVTO - VAZ (nie mylic z AVTO - ZAZ - czyli przyszłym inwestorem w FSO) a fabryka nie jest w Moskwie ino w Togliatti

dobrze wiedzieć

a te Togliatti to gdzieś niedaleko Moskwy się znajduje?

Cytat:
żiguli produkują moskiewskie zakłady,

W Moskwie byl Moskovsky Zavod Malolitrazhnykh Avtomobiley i produkowano tam Moskwicze

[ wiadomość edytowana przez: road_runner dnia 2005-05-13 17:33:32 ]

No cieszę się że dział się podoba. Zobaczymy jakie odniesie on skutki.

Nareszcie

Bardzo dobrze że mamy swój własny kącik

No więc jak już takie coś istnieje to może mi koledzy pomogą, z czego dopasować albo dorobić prowadnice szyb bocznych opuszczanych (taka rynienka z meszkiem) jak i tzw zbierasz wilgoci czyli listewka z meszkiem w dolnej krawędzi otworu okiennego?

Niestety, nie dość że do Warszawy, to do Poloneza też już tego nie można nigdzie dostać, przynajmniej w Łodzi.

Cytat:
2005-05-15 20:41:10, Cosmo pisze:
Nareszcie Bardzo dobrze że mamy swój własny kącik No więc jak już takie coś istnieje to może mi koledzy pomogą, z czego dopasować albo dorobić prowadnice szyb bocznych opuszczanych (taka rynienka z meszkiem) jak i tzw zbierasz wilgoci czyli listewka z meszkiem w dolnej krawędzi otworu okiennego? Niestety, nie dość że do Warszawy, to do Poloneza też już tego nie można nigdzie dostać, przynajmniej w Łodzi.

Z tymi elementami jest kłopot. Mam ich trochę, i do swojej wybierałem najlepsze. Wiem, że może trochę brzydko wyglądają, ale co zrobić, kiedy ich nie ma.
W Twoim przypadku proponowałbym może poszukać podobnych na szrotach. Fakt, że nie będą one miały tych aluminiowych zakończeń, ale może lepsze takie niż żadne. A z tego co wiem, to Polonez ma je plastikowe. Natomiast z tymi zbieraczami wilgoci to będzie już totalny problem. Może udało by się wybrać jakieś najlepsze i nalepić w na nich pasek aksamitu.

Co do zbieraczy wilgoci to mam na to pewien patent, i jak to wprowadze w życie to się podziele wrażeniami.
Natomiast rynienki przerastają moje możliwości, i spędzają mi od miesiąca sen z powiek każdej nocy...

Cytat:
2005-05-13 12:35:19, GDA pisze:
No to mamy rozwiązanie zagadki Adamusa: w miejsce XXX i YYY wstawiamy odpowiednio Zaporożec i Tawria

a to zaporozce nie sa RWD??