Hyundai Lantra 91 rok 1.6 16 V 2 problemy :( POMOCY !!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej
Mam pytanko i zarazem prośbe o pomoc mianowicie:

1. Mam jakis ziwny problem z obrotami w mojej lantrze !
Na benzynie obroty są wysokie i skaczą jak odpalam samochod od 1500 do 2000 tak jakbym gazowal samochod wciaz 1500 do 2000 1500 do 2000 i nie wiem co sie dzieje Krokowiec czyszczony bez powodzenie turbina czyszczona bez powodzenia mechanik stwierdził ze cos z elektryka moze komputer Prosze o wasze sugestie Na gazie sprawa jest nieco inna obroty sa wysokie koło 1500 i od casu do czasy spadna bo cos pokecil majster ale sam nie wie co (juz nigdy go nie odwiedze)

2. Sprawa odnosi sie do skrzyni biegów ! Wsio grało aż pewnego razu zaczołem miec problemy z wkleszczeniem 2 biegu zgrzyt, zgrzyt o udało sie ! Problem sie powtarzał dosc czesto ! Potem od czasu do czasu problem ze wstecznym ! Rzadko ale jednak po wrzuceniu poprostu kicha tryrtrytrytyty ! Teraz jednak z 2 sie uspokoiło i wyskakuje 4 wczasie jazdy !
NIe wiem co sie stało czy jakis tryb sie zje... czy co .... Z 2 juz wmiare sie ale czworka wyskakuje przy kazdej probie wrzucenia za drugim czasem 4 razem sie udaje i wsi si ale co to jest .. czyżby skrtzynia padła ! Moze cos ze sprzelem ??

prosze o pomoc i dzieki a przeczytanie wyczerpujacej lektóry pozdrawiam kaczkarus i czekam na wasze opinie !!

Na forum hyundai jest mnóstwo odpowiedzi na problem pierwszy!
Wyczysc przepustnice, krokowy(czyszczony), posprawdzaj wezyki podcisnien moze spadły,ustaw od nowa wolne obroty według manuala, zresetuj kompa moze pomoze! A że jest to lantra z lat 90 -92 to bankowo moze sterownik pada(wylewajace lub wysychajace kondensatory robia takie rzeczy, a jak sie wyleją to tylko nowy sterownik) Tak samo jest w Pony, Scoupe z tych lat i wszystkich Mitsubishi(colt, lancer 90-92)
tu masz stronke o mitsu i tam jest o sterowniku , czyszczeniu przepustnicy i innych! Najlepiej jak sciagniesz sobie manuala z Webtech.com i zrobisz regulacje obrotów!Pozdrawiam

A to stronka:mitsu