MotoNews.pl

Łada 2112

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich miłośników łady

Posiadam łade 2112 1.5 bez gazu 93KM 16v 2000r.
Ostatnio mam troszkę problemów z nią, często traci moc i gaśnie. Moim zdaniem winę za ten stan rzeczy ponosi filtr paliwa albo komputer, który był wymieniany ok 2lata temu.
Dlatego poszukuje sklepu w Warszawie bądź bliskiej okolicy, gdzie bym mógł dostać części do tego modelu.
Z przyjemnością wezme także namiary na dobrego i taniego mechanika

Jest kilka sklepów gdzie mógłbyś spróbować: na Jagiellońskiej, niedaleko Banacha, na Obozowej lub gdzieś w oklicach Targówka. Spróbuj tam popytać.

Tu masz numer na Banach, a raczej na Grójecką 22 823-23-62. A tu na Radzymińską (róg Trocka) 22 678-63-34.

Mam w posiadaniu komputer diagnostyczny do Łady ale kawałek do Torunia jest heh

Właśnie sie dowiedziałem, że rodzina szwagra kolegi mieszka na Ukrainie i może uda sie kupić komputerek u producenta. Jeśli nie da rady to do Torunia bliżej

A teraz coś o sklepie przy Radzymińskiej 135.
Gdy powiedziałem sprzedawcy, że jestem posiadaczem lady 112 to ten zaczął mi składać kondolencje! Poradził mi pozbyć się samochodu, ale ja wole go zrobić. Z częściami do ład 11x jest tam spory problem.
Spróbuje przy Banacha.

Szczerze to się nie dziwie , że ci tak powiedział.Wracając do tematu to nie śpiesz sie i nie kupuj komputera sterującego szkoda kasy może to nie dać efektu najpierw trzeba podłączyc po komputer diagnostyczny sprawdzić błędy czy takie wystepują jesli nie to sprawdzić wszystkie parametry.Ten komputerek pokazuje ciśnienie na pompie więc nie ma co cudować i wymieniać winą może być np przepływomierz.Nie da się tak powiedzieć na oko za dużo czujników.Samo życie.Pozdro

Cytat:
2008-01-28 23:17:27, Timi_Torun pisze:
Szczerze to się nie dziwie , że ci tak powiedział.

dlaczego tak uważasz ?
Cytat:
Wracając do tematu to nie śpiesz sie i nie kupuj komputera sterującego szkoda kasy może to nie dać efektu

jaki komputer masz na mysli? chyba nie zrozumiales Marcina
Cytat:
najpierw trzeba podłączyc po komputer diagnostyczny sprawdzić błędy czy takie wystepują jesli nie to sprawdzić wszystkie parametry.

wystarczy VAG
jakie parametry masz na mysli i sposob ich sprawdzania ?
Cytat:
Ten komputerek pokazuje ciśnienie na pompie więc nie ma co cudować i wymieniać winą może być np przepływomierz.Nie da się tak powiedzieć na oko za dużo czujników.Samo życie.Pozdro

ktory komputerek pokzuje cisnienie ?
za duzo czujników? hym..

Znalazłem 112 na sprzedaż z Warszawy:

Łada 112

Właśnie chciałem odpalić łade, przekręcam stacyjke a tu nawet nie zamiałczał... 10,5V Ostatni raz w sobote jeździłem. Nowy akumulator bosha (ma 5 miesięcy). Zauważyłem właśnie, że jak coś sie dzieje podczas jazdy to następnym razem jak chce jechać to nie odpali... Może ktoś miał podobny problem?

[ wiadomość edytowana przez: Marcin_Warszawa dnia 2008-01-29 15:13:59 ]

Napisałem że się nie dziwie bo spotkałem się nie raz z takimi uwagami więc nie jest to dla mnie nic nowego.Ty piszesz o vag który może pokaże jakiś błąd jeśli jest a ja mówie o komputerze diagnostycznym specjalnym do łady za 10000 tys zł.który pokaże ci każdy parametr.

A prawda jest taka ze dobry diagnosta silnikowy dojdzie czasem i bez komputera do lady co jej dolega Niemniej jednak wstrzymaj sie z kumpnem kompa, mialem dosyc zblizone efekty przy padnietej lambdzie (tzn spadek mocy), obecnie cewka zaplonowa jest marna i tez czasem przymula. Czyszczenie przeppustnicy i czujnika polozenia i tych wszystkich pierdolek tez cosik dalo wsumie. Tylko uszczelek pozniej nie mzona kupic bo nie ma ;] Generalnie jednak masz 16 V to nei wiem nic wiecej i sie nie wtracam

Cytat:
2008-01-28 12:13:47, Marcin_Warszawa pisze:
Witam wszystkich miłośników łady Ostatnio mam troszkę problemów z nią, często traci moc i gaśnie.

witam. miałem podobne objawy...Nawet taki jeden koleś z Odzi sie zainteresował i przeczyścił rurkę...

...

a poważnie:
po regulacji zaworów jak ręką odjął...

Góral jaką masz tam instalacje LPG?
dobrze widzę ze to dwa silniczki krokowe ?

Cytat:
2008-02-15 08:21:19, Góral pisze:
a poważnie: po regulacji zaworów jak ręką odjął...

Tylko że Marcin ma 16V, czyli hydrauliczny samoregolator zaworów

No nie wiem jutro (dopiero ) wjadę na kanał i zacznę od filtra paliwa. Obejrzę go dokładniej czy wszystko jest na miejscu bo jeździłem po takich drogach, że zwykły samochód by nie przejechał
Wszystkie wasze uwagi wezmę pod uwagę. Wpierw postaram sie zrobić to z czym dam sam radę. Jak nie pomoże to na warsztat...

A to moja łada (wybaczcie, że taka brudna):

[ wiadomość edytowana przez: Marcin_Warszawa dnia 2008-02-15 19:28:23 ]

Witam
Nie znam się dobrze na silnika na wtrysku, ale z tego co o nich wiem, to sprawdzić możesz filtr paliwa, pompka paliwa jest dość czuła na jazdę na resztakach paliwa, poza tym sprawdzić by trzeba sonde Lambda, czy coś się nie odpięło, poza tym przepływomierz i silnik krokowy. Komputer raczej pada bardzo rzadko, raczej się rozprogramowuje, podobno Ładowskie kompy łatwo zaprogramować, ale niech się wypowie ktoś kto się lepiej zna.
PS Auto fajne, chyba pierwsza 112 klubie, a że brudne? no cóż taka pora roku, moje oba też uwalone do pól boku
PS2 koła w Ładnej masz 14"?

[ wiadomość edytowana przez: sheriffnt dnia 2008-02-15 20:02:32 ]

Tak 14" tyle że węższe od fabrycznych...

Witam
Samara miała w standarcie felgi 4,5 i 5"x13, pierwsze 110 chyba też, do aut tej wielkości stosuje się 5 lub 5,5" szerokości.. masz faktycznie węższe?.. jeśli tak to od jakiego auta?.

Cytat:
2008-02-15 21:04:14, sheriffnt pisze:
Witam Samara miała w standarcie felgi 4,5 i 5"x13, pierwsze 110 chyba też, do aut tej wielkości stosuje się 5 lub 5,5" szerokości.. masz faktycznie węższe?.. jeśli tak to od jakiego auta?.

Napisałem to co usłyszałem, gdyż opony to dziadek zmieniał aby mniej paliła... Jutro sie przyjrzę to może coś więcej napisze

A to mówisz o oponach, szersze zawsze możesz założyć

Cytat:
Góral jaką masz tam instalacje LPG?
dobrze widzę ze to dwa silniczki krokowe ?

IGS.
Tak, to dwa silniczki krokowe.

Cytat:
Tylko że Marcin ma 16V, czyli hydrauliczny samoregolator zaworów

ups... o ja blondynka.