Instalacja LPG - brak homologacji - PROBLEM

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

mam spory problem, napisze w kilku zdaniach co jak i nie pytajcie dlaczego

Instalacje zamontowałem 5 lat temu, do dnia dzisiejszego nie mam jej zarejestrowanej w urzędzie......
nie wiem jakim cudem ale udało mi się jakieś 3 lata temu wykonać badanie techniczne bez pieczątki w dowodzie. Od 2 lat jeżdźe bez badań technicznych.

A teraz pech ..... ukradziono mi dokumenty, straciłem dowód i homologację którą woziłem w skrzyncę.

Dzwoniłem do firmy która montowała LPG, powiedziano mi że nawet gdybym dostał "duplikat" homologacji sprzed 5 lat to instalacja jest nie ważna ponieważ od 3 lat zmieniły się przepisy. Nie mam w urzędzie żadnej informacji że miałem instalację LPG, co mam teraz robić ??? Czy instalacja nadaje się jedynie do demontarzu ???

Reasumując > w aucie siedzi instalacja sprzed 5 lat, z powodu kradzieży (zgłoszonej na policję) muszę wyrobić nowy dowód i popchnąć auto do badań technicznych ale przecież tam będą wymagali wbitej informacji w dowód o LPG

co robić ???

czy jedyna możliwość to demontarz instalacji na czas badania technicznego ??? sam już nie wiem

HELP !!!

Niestety głupota i lenistwo boli .
Masz 2 wyjścia: kupujesz butlę i reduktor i zakładasz to wszystko w warsztacie montującym gaz.Oni wystawiają ci homologację i fakturę montażu instalacji (to ważne!!!) i dopiero z tymi 3 papierami:homologacja na instalację,homologacja na butlę i faktura idziesz do urzędu
albo kombinujesz lewe papiery dokładnie takie jak wyżej napisałem i kosztuje cię prawie tyle samo.