DF w remoncie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam po dłuższej przerwie.
Mój Fiatol stoi od 2 tygodni u kumpla-blacharza i robi się na nówkę
Wymieniane będzie praktycznie całe poszycie (wszystkie błotniki,drzwi i klapy) do tego 'renowacja' podwozia-nowe podłużnice+połowa podłogi.Rzeźbienia jest od cholery.
Akcja potrwa jeszcze z miesiąc - mam nadzieję,że na Rudniki się wyrobię

Mam do Was takie małe pytanko - jaki kolor rzucić na DFa??
Na razie biorę pod uwagę całkowicie biały lub czerwony(z czarnym dachem i maską), ewentualnie srebrny-nie metalik - i zdecydować się nie mogę
Myślę też nad pokombinowaniem z tyłem - zmiana lamp na inne.

Wszelkie wskazówki i porady mile widziane

Mało ostatnio jestem na forum- bo naraz mam szkołę i pracę (na remont trzeba zarobić ) i do tego jeszcze bez samochodu -ale spróbuję się poprawić!!

bomba! bedziesz mial nowego starego fiata =))
ja bym wybral kolor czerwony - jedyny sluszny dla DF.

mam tylko jedno pytanie, jezeli mozna.
ile taki "remoncik" w przyblizeniu kosztuje? cos czuje, ze mnie tez to czeka

Remias - czany odradzam straszmie się latem nagrzewa, biały - rób wyedy pod rajdówke , ale naj bardziej podoba mi się czerwony z czarnym dachem i maską - sam będę tak malował 132 i do tego koniecznie 14" motylki widziałem w sieci fotki takiego DFa , ale miał stary gril i był extra .
Super wygląda też malowanie na Monte Carlo

Czerwony, wlasciwie ciemnowisniowy z czarna maska i klapa bagaznika, dach tez czerw.

witka Remias.
Dawno cie tutaj nie było na GG sie nie pojawiasz co sie z tobą dzieje
Co do Dfa to odradzam malowanie go na kolor srebrny czy metalic, po prostu do takiego samochodu nie pasuje.
Ja proponuje kolor biały, chyba najpiękniejszy i na pierwszych fotkach ktore do nas przeslałes prezentował sie najładniej A jakbyś chciał go pomalować na biało to proponuje dodatkowo walnąć go w barwy martini mimo iz wiem ze uwazasz Dfa za limuzne.
Malowanie na kolor czerwony moze byc rowniez ale znow wszystkie DFy będa w klubie w kolorze czerwonym, prócz Bratka A pomysł z czarnym dachem i maska nie wiem skad ci sie wzial w głowie ?

w Polsce widzialem tak malowanego Lancera rajdowego w sumie o podobnej bryłie ( chyba tak to sie pisze ) jak DF

www.fiat-furious.prv.pl

granatowy/niebieski ale najlepiej POMARANCZOWY!!!

Cytat:
2003-03-31 09:12:23, czeczun pisze:
mam tylko jedno pytanie, jezeli mozna.
ile taki "remoncik" w przyblizeniu kosztuje? cos czuje, ze mnie tez to czeka

Najpierw części ceny w przybliżeniu:
-błotniki - 50zl/szt
-progi - 15zl/szt
-podłużnice- 20zl/szt
-belka pod chłodnice (miedzy podłużnicami)- 35zl
-drzwi (nowe/nieuzbrojone)- 50zl/szt
Do tego mam (z prywatnych zbiorów) nowe pasy-przedni i tylny
Będę musiał dokupić jeszcze maskę i tylną klapę - na szrocie coś koło 30-50zł/szt

Do tego lakier - 3 litry- ok.120zł i tyle samo podkładu- ok. 60zł i 3 kg bitexu - nie wiem ile kosztuje, wziąłem na 'krechę' od kumpla.

Robocizna wyniesie mnie ok. 300- 400zł za blacharkę (b.dużo spawania, wszystko ściegiem ciągłym + arkusz blachy ) i ok. 700zł za lakierowanie (szpachlowanie, podkład, lakier).

To by było na tyle

Z kolorem chyba posłucham Prezesa na razie będzie biały i potem coś pokombinuję z ewentualnymi wstawkami w innym kolorze

wooow powodzenia przy rzezbieniu

Blady mowisz czarnego nie polecasz zobaczymy jak to bedzie z ta temperatorka najwyzej piekarnik bede mial

przerobilem fotke na kolory o ktorych pieszecie , mam nadzieje ze dobrze zrozumialem

Niewiedziałem że taki jesteś zdolny , co do czerwonego z czarnym dachem i maską to przednie słupki i podszybie powinno byc czerwone ,

Może mi tak przemalujesz 132 ? czerwony , czerwony z czarnym dachem i maską , granat , i coś jeszcze ciekawego ?? oczywiscie jak znajdziesz chwilkke , może któraś fotka z Siewierza ??

niema sprawy Blady pomaluje z przyjemnoscia , polecam sie jak by ktos chcial jakies zmiany w swojej force moge wszystko zrobic , zawsze pomoge

Bratek - pokaż jeszcze białego

bialy jest tutaj

moim zdaniem : TYLKO CZARNY!

do wietrzenia służą flanetki (troche szumią ale ujdzie)
- masz wtedy piekarnik z nawiewem

mi sie szary podoba ale bardzo ciemny.. moze byc lekki metalik... tak sam sobie kiedys chyba pomaluje

Jak dla mnie to tylko bialy jest git

Cytat:
A jakbyś chciał go pomalować na biało to proponuje dodatkowo walnąć go w barwy martini

Tutaj masz martini barwy ale co prawda w nienajlepszym wykonaniu ale moze cie zainspiruje.