Felgi w 125

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich

mam takie pytanko , bo dzis bylem w garazu zobaczyc jak sie maja Ats Cup i odrazu zerknolem na sruby , sa bardzo dlugie od 7cm do 9 cm ale felgi przednie czymaja sie ja wiem na jakis 3 moze 4 rowkach , tak troche ryzykownie na kilku milimetrach sroby jezdzic wiec moze da sie to rozwiazac przez zastosowanie szpilek, nastale zamontowac srobe i tylko nakretki , jak to zrobic , moze ktos cos doradzic

ladnie mi TROCHE ryzykownie
sruby powinny byc wkrecone 10 zwojow a nie 3 !!!

a przy tej dlugosci srub
to ciekawe jak masz środkowaną felge na piaście

mam nadzieje ze nie jezdzisz po tych samych drogach co ja

Podobno można założyć szpilki z żuka , wkręcasz a dla pewności na końcu w piaście można (chyba) podspawać , żeby się trzymało (od wewnętrznej). Nie wiem czy gwint pasuje (sam nie sprawdzałem ) ale widzę że nikt nie ma innych propozycji ...

Myślę że lepiej w sklepie ze śrubami zapytać o dany gwint , dłygość i WYTRZYMAŁOŚĆ MATERIAŁU szpilek , wtedy z czystym sumieniem zakładasz , wkręcasz i spokojnie dajesz dystans i felge

na dystans do 15mm nadają się oryginalne śruby do alumów Poldka
sprawdzone na tylnym mocno obciążonym moście DFa (122KM)
zdolny tokarz dotoczył mi dystans z otworem centr. na felge

Ja u siebie w kanciku tez mam nie zaciekawie, ale sruby mają odpowiednia dlugosc, tylko ze ciezko dojsc kluczem bo lapie za jakies 2 mm łebka sruby, bo one wchodza gleboko w ten stozek w otworach. ale narazie nie mam potrzeby odkrecania ich to rypka

a nie można dokupić jakichś dłuższych i twardych śrób?