Carina E podświetlenie deski i przełączników

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ile jest lampek w panelu sterowania na drzwiach od strony kierowcy i jak się do nich dostać w celu wymiany?
czy na innych drzwiach przełączniki też są podświetlane?

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2006-10-03 22:20:45 ]
[ powód edycji: upgrade tematu ]

Cytat:
2006-09-21 11:13:07, kaer7 pisze:
Ile jest lampek w panelu sterowania na drzwiach od strony kierowcy i jak się do nich dostać w celu wymiany? czy na innych drzwiach przełączniki też są podświetlane?

XChodzi Ci o sterowanie szybami itd.?
bo jezeli tak to ja mam podswietlenie napisu Auto od szyb, a wyjac trzeba podwarzyc to jest na wcisk od dolnej czesci lekko podwaz srubokretem plaskim

Cytat:
2006-09-21 11:13:07, kaer7 pisze:
czy na innych drzwiach przełączniki też są podświetlane?

tylko u kierowcy masz podświetlenie

a świeci się auto i "chyba" przycisk od blokady szyb

u mnie jest podswietlone napis AUTO , i na kazdym przycisku od szyb taka kreseczka mała pozatym tylko od blokady szyb jeszcze je podswietlony przełacznik

koszt wymiany to pojechanie do ASO , kupienie zarówek oryginalnych za 30-35zł i wyciągniecie panelu i tam bedzie widac gdzie są zaróweczki i je wymienic

W zależności od nie wiadomo czego, podświetlony jest albo tylko przycisk szyby kierowcy (AUTO) albo wszystkie cztery, jak ma Sterciu (i ja). Po włączeniu blokady okien świeci się tylko AUTO.
Oprócz tego świeci się kropa na przycisku od centralnego zamka.
Przełączniki otwierania okien w pozostałych drzwiach nie są podświetlane.
W panelu na drzwiach kierowcy podświetlenie przycisków od okien jest zrealizowane na diodach LED, które są wlutowane w płytkę. Aby się do nich dobrać musisz wyjąć panel i rozebrać cały zespół przełączników. Odradzam. Można pogubić styki od przełączników Zrobiłem to raz i więcej nie mam zamiaru.
Podświetlenie kropy na guziku od centralnego nie pamiętam jak jest zrobione.
Pozdro.