Cos stuka w silniku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam maly klopocik cos mi stuka w silniku
Przy hamowaniu sluchac 1 glosne stukniecie , potem gdy sie wrzuca na luz slychac stukanie
Silnik jest po generalne i ma przejechane 900km chyba nic sie nie odkrecilo (stuki slychac jak silniczek jest rozgrzany)

Nie jestem pewien, ale sprawdź ustawienie zapłonu... Jeżeli to nie to to może objaw dają panewki, a to dziwne skoro silnik praktycznie jest na dotarciu...

zaplon jest dobrze ustawiony nic nie cyka

moze zawory ?

znam taki przypadek jak kolega zrobił generalke w df. wsadziliśmy silnik odpalilismy chodził ładnie chodził dopuki kolega nie wkręcił go do jakiś 3.5-4 tys i wtedy zaczełu sie problemy a mianowiciepuścił gaz a tu z silnika łububububububu, znowu dodał gazu i puścił i to samo łubudubudbu. myślimy że szlak trafił panewki ze się obróciły jak dodał gazu. wyjeliśmy silnik i okazało sie że koło zamachowe było słabo przykręcone i po dodaniu gazu jescze bardziej się poluzowało i tak waliło. Może masz to samo lub słabo dokręcony docisk do koła zamachowego.

jezeli tak wala zawory to ja przesiadam sie na rower
Ciezko opisac ten dzwiek , jak by cos chcialo sie urwac ale nie moze (moze z innego miejsca wydobywaja sie te dzwieki nie z silnika , wycieraczki mam przykrecone zostaje zawieszenie ale co moze walic z przodu

Jojo chyba masz racje, przypomnialem sobie ze klucz dynanometryczny czy jak mu tam byl troche pojeba**
Mam nadzieje ze to jest przyczyna tego stukania
THX Wielkie