Problem z odpaleniem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, juz drugi raz mam kłopoty z odpaleniem(mam nadzieje ze to tylko akumulator-wcześniej był rozrusznik).objawy:odblokowuje immobiliser, przkrzeczam kluczyk i nagle wszystko zginęło-zero prądu, wszystko padło nic nie działą, otworzyłem maske poruszałem klemami -nic nie pomogło. troche "mocniej " potelepałem akumulatorem i wszystko wrociło do normy.-zdarzyło mi sie to juz 2 razy.co to moze być??Pzdr

objawy wskazujące na padniety akumulator podładowac i zobaczyc jak bedzie chyba ze akumulator ma juz zwarcie w celach to sie nie naładuje i do wymiany pozostaje

Nastepnym razem potelep kluczykiem w stacyjce w lewo prawo gora dol to moze byc kostka stacyjki mozna naprawic lub wymienic,oraz potelep klatka z bezpiecznikami pod maska obok akumulatora pod nia sa kostki ktore lubia nielaczyc, najbardziej jednak prawdopodobne jezeli masz immobilizer dokladany taki na wtyk JACK ze pada przekaznik odciecia.Immo ma 3 obwody odciecia trzeba to z rozciecia stacyjki zmostkowac na probe i zobaczyc czy pomoglo.