Ciągle cieknie!!!!:(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam nastepujacy problem, ciagle z kąś mi cieknie olej bo mam ciagle plame na skrzyni biegów(pod aparatem zaplonowym) Wymienilem aparat bo stary ciekl na 100% nawet gumki mu nie pomagaly nowe. Na jakis czas był spokój, potem zas zaczeło, wymienilem podkladki w pompie paliwa(te papierowe) i zas byl spokój. A teraz zaś leje i nie wiem co to. Moze to byc od membranek pompy paliwowej bo one są mocno spocone i w niezaciekawym stanie??

moze spod slynnej ZASLEPKI ZAXA?

a co to jest?

to taka zaslepka nieopodal aparatu - w bloku, kolo bagnetu.
wyglada jak maly kapselek, Zaxowi kiedys wyskoczyla, bo jest na wcisk... mogla sie poluznic moze... Zax opisze chyba najdokladniej...

Drogi Adasiu - tu jest mowa o Samci, ktora raczej nie ma zaślepki Zaxa

nie wiem jak jest w samarze ale ja mam zaraz za aparatem w pugu bagnet i jak on nie jest dobrze zatkany to olej potrafi pocieknac (nawet na dobrych pierscieniach ponoc 1,6 gaznik tak ma) a dodatkowo to chyba nie ma skad chyba ze padła ci uszczelka pod pokrywa od str aparatu?? sprawdzałes czy sie nei poci??

bagnet misiek strzela, jak masz odme niedrozna...
a odme na bank masz niedrozna, jesli nigdy tam nie zagladales
Zagina sie franca u dolu, za tym rozgalezieniem - na wysokosci rozrusznika.
sorry za OT.

mam drozna bo jak mi pobierał wode to miałem budyn ale jeszcze zerkne bo fakt faktem mam troche plugawy ten wąż od oleju ale jak wymieniałem rozrusznik po spaleniu nic nie widziałem

umyj i bedziesz wiedzial skad leje !

zerknij... i najlepiej wsadz tam tulejke, zeby sie nie zaginal.
reszte pogadajmy na forum 405, bo nas zaraz zlinczuja chlopaki

umnie w tym samym miejscu sie leje ... i tez niedam rady tego porzadnie zrobic , ostatnio nawet heremtyka tam nawalilem ale i tak cos tam cieknie . Ztego co wiem to uszczelniacz wału tam chyba cieknie

jutro jeszcze uszczelnie pompe paliwa i zobaczymy

i juz nie cieknie, to byla pompa