Przełozenia mostu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
help!!!!...zna sie ktoś na przełożeniach mostów w klasykach....
oryginalnie miałem 1500 i skrzynie 5.. - rozleciała się....założyłem od poloneza trucka( dziwnie rzeczy na liczniku pokazuje, poza tym rumottt że bania mała!)... głowka mostu w sumie tez do wymiany...
reasumując.. mam sprawną(i zamierzam zamontować( skrzynie 4, i tu moje pytanie, jaką główke mostu do niej dopasować...
4,1 - 4,3 bo obecnie podejżewam że mam 3,9.. Jakie oznaczenia są na tych główkach - bądż ile zębów powinna mieć na wałku i na teleżu żebym wiedział jakiej szukać.

Witam
podnieś jedno tylnie koło, ustaw się tak byś widział wał napędowy, zrób kredą lub biała fabą znak na wale a drugi na oponie, kręć kołem licz oborty kołem i na wale, po jakichś ok 80- 150 obrotach koła będziesz miał pewność co przełożenia, trochę upierdliwe i może wymagać pomocy drugiej osoby, ale nie musisz nic rozkręcać, a oznaczenia przełożenia na głowce mostu istnieją tylko w teorii, nigdy się z nimi nie spotkałem.
Pomyśl lepiej nad naprawą skrzyni oryginalnej, może da się zrobić, jest cichsza i mniej kombinacji niż z polonezową.
Co do przełożeń innych przekładni, to na głowce mostu łatwo policzyć zęby załowno koła dużego jak i małego (ataku), kalkulator i szybko znasz przełożenie.