[2107] Wymiary opon ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
W ksiazce do 2107 wyczytalem ze stasuje sie opony 175/70 lub 165/80.
Mam do kupienia zimowki o wymiarach 155/80 (z Toyoty Yaris). Pytanko moje jest takie czy te oponki spasuja do Ladzinki i czy licznik bedzie przeklamywal (jesli tak to w ktora strone i mniej wiecej o ile). Niby wezsze opony na zime moga byc ale zapytac wole.

Pozdrawiam

Na temat opon na naszym forum powiedziano już naprawdę wiele.
Sugeruję poczystać posty chociażby w tym wątku.

A gdy chodzi o rozmiary i zamiennniki to zajrzyj tutaj.

Aha! Nie ma zakazu korzystania z wyszukiwarki na stronie klubowej .
Gorąco polecam!!!

bedą pasowały. 155/80 R13 są odpowiednikeim 175/70 R13

Kurde, ale są za wąskie Ja tam wolę trochę szersze kacpie i na zimę mam 185. Powiadają, ze właśnie na zimę powinny być ciut weższe, bo łatwiej wyjechać z głębokiego śniegu, ale stwierdziłem, ze najczesniej zimą jeżdzi sie po odśnieżonych ulicach.

Pozdro.

Ja wiem czy za wąskie? Pierwsze Żigulki (do 1975 r) miały gumki właśnie 155.

ja mam 155/70 i jest bajka. autko w zimę trzyma się drogi znakomicie. i nie ma problemu z wyjazdem z nie odśnieżonego parkingu.

Na zime weższe bo wtedy wychodzi ze na kazdy centymetr kwadratowy powierzchni opony jest wiekszy nacisk i przez to wieksza przyczepnosc na lużnych nawierzchniach.
Kurde,bredzę jak po 8-mym piwie..

Ja mam i zimowki i letnie 175/70 R13. Wszystko jest oki.

chce ktos kupic oponki (2szt) 155/80 R13? goodyaer

mam takie pytanko czy do Lady 2107 beda pasowaly oponki 185/70/R13 ( letnie ) ??? nic nie bedzie obcieralo na OZ-tach ?? dostane je za darmo z prawie nowym bieznikiem

Sparky ma takie oponki na BBSach i troszke mu ociera z przodu jak ma mocno załadowane auto. a tak nie narzekał...

ale obciera o nadkole czy jak ??? bo te OZ aby pasowaly musza byc zalozone 3 dystanse wiec chyba powinno byc oki ???

Ocierało o krawędź błotnika on ma fele 6J

hmm a jakie sa OZ

5 albo 5,5 nie pamietam teraz dokładnie, ale obcierac nie powinno.

185/70 R 13 pasują jak ulał