[2107] dlaczego tak głośno ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie wiem czemu ale moja ładzianka 2107 1300s chodzi owiele głośniej niż te z którymi sie spotykam

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2004-11-30 20:35:09 ]
[ powód edycji: korekta tytulu ]

a mogłbys sprubowac opisac ten dzwiek? Jesli to takie stukanie metaliczne a jegonaterzenie zalezy od obrotow silnika - to sprawdzilbym walek rozrządu i podzespoly mu podlegajace... Ja mialem to w swojej ladzianie i po jego wymianie chodzi jak zegarek...

Krzychu moze masz poprostu tlumik dziurawy i glosniej chodzi ,a moze masz jakąs nieposkromiona moc i dla tego Lada jest taka glośna

Cytat:
2004-11-30 20:24:12, kamild9 pisze:
a mogłbys sprubowac opisac ten dzwiek? Jesli to takie stukanie metaliczne a jegonaterzenie zalezy od obrotow silnika - to sprawdzilbym walek rozrządu i podzespoly mu podlegajace... Ja mialem to w swojej ladzianie i po jego wymianie chodzi jak zegarek...

Na wolnych obrdotach jest spoko tylko powyrzej 3,5 tys wyje jakby miała z 8 tys im więcej tym głośniej. a regulecje rozrządu były niedawno przeprowadzane.

dzwiek sie najlepiej przenosi przez otory, sprawdz czy w miejscach gdzie przechodza przewody ( nagrzewnica, po lewej stronie od kierowcy, i po prawej pod schowkiem) czy tam nie masz jakis nie zatkanych dzior.
Moze ona chodzi normalnie ale nie masz elementow wyciszenia w komplecie??

Moim zdaniem to z silnikiem nie ma nic wspulego wycie na wyzszych obrotah jest w trakie jazdy wywolane przez skrzynie lub wal . Jak to usunac nie mam pojecia mam ten sam problem idzie ie przyzwyczajis po dluzszym czasie

[quote]
2004-12-02 00:08:45, _FAZI_ pisze:
(...) przez skrzynie lub wal . Jak to usunac nie mam pojecia (...)
[quote]

Jak to nie wiesz.. wiorki albo wymiana

Cytat:
2004-12-01 21:01:41, Krzychu85 pisze:
Na wolnych obrdotach jest spoko tylko powyrzej 3,5 tys wyje jakby miała z 8 tys im więcej tym głośniej. a regulecje rozrządu były niedawno przeprowadzane.

Mam w mojej 2103 tak samo.....

generalnie zauwazylem ostatnio cos takiego,ze jak zatankowalem paliwko 98 bezolow na CPNie to pracowala jeszcze glosniej,normalnie ryk byl okrutny i nie bylo to stukowe spalanko,tylko rzezenie,jakby silnik mial zaraz powiedziec "dziekuje"....fakt faktem,ze spalila tego paliwa duuuuuzo mniej

-----------------
http://plepleple.pl