Witajcie jestem świeżym nabywcą Toyoty Cariny E 97r z 2 litrowym silnikiem benzynowym.
Nie jestem wielikm znawcą motoryzacji dlatego chciałbym w tym temacie rozgryść kilka nurtujących mnie pytań
(ponieważ kolejki u K-gu do mechaników są olbrzymie a każdy powie pewnie co innego zapytam was specjalistów)
1. Pali się kontrolka od poduszek (choć poprzedni właściciel mówił że są całe) po odpaleniu na chwilę gaśnie a potem się zapala i razi w oczy - co to może być?
2. przy ruszaniu i chęci przyśpieszeni na wyższym biegu słychać disla spod maski a nie benzynę (czy to zawory -tylko?) czy może spotkaliście się z czymś takim?
3. 175km przebiegu czy dużo
na razie tyle w trakcie eksploatowania pewnie będę pytał o więcej
jak wspomniałem nie jestem znawcą tematu i bardzo proszę o pomoc zgóry dzięki i pozdrawiam

...oczywiście jeden z kołobrzeskich mechaników to taki papudrak że połowy części które zamówił to nie do mojego modelu Carinki
nie wiem jak XLi.
), bądź inne rozwiązanie, nisko-średniotonowy w drzwi, a tweeterek wyżej-np na słupku), a wybrałem pierwsze rozwiązanie, bo mi się nie chce bawić z kablami i odkręcaniem różnych elementów żeby schować kable).