Trudności ze zmianą biegów :(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Mam problem otórz polega on na tym iż po jakimś czasie jazdy ciężko wchodzą biegi. Linka jest dobrze naciągnięta. Czy ktoś z forumowiczów spotkał się z takim problemem? Czym może to być spowodowane?

Otóż ,jest to prawdopodobnie problem związany z defektem docisku sprzęgła - nie rozłącza całkiem ! i synchronizatory nie pozwalają włożyć lekko biegu (nie mogą wyrównać łatwo prędkośći )

Jesli chodzi o trudnosci ze zmiana biegow to ja mam troszke inna...na zimnej skrzyni nie bardzo chce wchodzic 2 i czasem wyskakuje...gdy sie zagrzeje auto to jest dobrze pozatym chuczy skrznia na 2 i 4 a lekka stuka na 1,3,5 :/ Ktos wie co to moze byc...

Cytat:
2006-11-03 14:30:21, szela pisze:
Jesli chodzi o trudnosci ze zmiana biegow to ja mam troszke inna...na zimnej skrzyni nie bardzo chce wchodzic 2 i czasem wyskakuje...gdy sie zagrzeje auto to jest dobrze pozatym chuczy skrznia na 2 i 4 a lekka stuka na 1,3,5 :/ Ktos wie co to moze byc...

nie wnikaj zmień skrzynię! - tej nic nie pomoże
przy okazji wymień sprzęgło
edit jaK 4 HUCZY to może być + most do j.w.

[ wiadomość edytowana przez: automatic dnia 2006-11-03 14:36:44 ]

Tylko,ze zmiana skrzyni to jest dosc duzy kosz do tego niewiadomo w jakim stanie kupisz :/ Chcialem zmienic olej w skrzyni z nadzieja,ze pomoze ale korek wlwowy mam zmasakrowany i jak go odkrece to juz nie zkrece a w zadnym sklepie czegos takiego nie maja...Probowac dzialac z tym olejem czy przygotowywac sie na powazne koszty zmiazne z wymiana skrzyni...

jaki koszt ??? 100zł ???

Skrzynie na allegro widzialem od 80zl do 1000zl ,a nigdy nie wiem czy nie kupie gorszej od mojej do tego jeszcze przelozenie skrzyni bo sam tego raczej nie zrobie :/

Cytat:
2006-11-03 14:49:28, szela pisze:
Skrzynie na allegro widzialem od 80zl do 1000zl ,a nigdy nie wiem czy nie kupie gorszej od mojej do tego jeszcze przelozenie skrzyni bo sam tego raczej nie zrobie :/

i tak do naprawy trzeba zdemontować skrzynię i sprzęgło wymienić - no to jeżdzij dalej i nie wnikaj coś się upierd...li to i tak inną zapodasz

I chyba tak bede musial zrobic...Dzieki za pomoc

Cytat:
2006-11-03 14:49:28, szela pisze:
...... do tego jeszcze przelozenie skrzyni bo sam tego raczej nie zrobie :/

Nie pękaj. Jedna osoba spokojnie wyjmuje skrzynie (kanał), do założenia są potrzebne już dwie.

Cytat:
2006-11-03 16:39:22, vazyl pisze:
Nie pękaj. Jedna osoba spokojnie wyjmuje skrzynie (kanał), do założenia są potrzebne już dwie.

Co ???

Jedna osoba wyjmuje i wkłada skrzynię, bez kanału
Sprawdzone multum razy

Cytat:
2006-11-03 16:45:07, Koval_stm pisze:
Co ??? Jedna osoba wyjmuje i wkłada skrzynię, bez kanału Sprawdzone multum razy

Kwestia wprawy, ja jeszcze takiej nie mam, pisałem organoleptycznie.

Cytat:
2006-11-03 16:45:07, Koval_stm pisze:
Co ??? Jedna osoba wyjmuje i wkłada skrzynię, bez kanału Sprawdzone multum razy

Potwierdzam ale znacznie wygodniej jest we dwie osoby w kanale

Pewnie macie racje ale jest to moj pierwszy wlasny samochow i przynam szczerze, ze pierwszy raz wolbym tego sam nie robic...A pozatym jak nrazie nie mam kasy za bardzo kasy :/