Wskaźnik ekonomicznej jazdy Ave 1.6 99

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Może mi kto� powiedzieć czy w avensis 1,6 99r. powinna działać lamka wskazujšca ekonomicznš jazdę czy to tylko taki pic na wodę? Czy to możliwe że tam się jaka� żaróweczka przepaliła czy to co� innego?

A jak komu� działa to niech się pochwali przy ilu obrotach na minutę się ta przemiła lampka ukazuje?

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2006-10-07 23:04:38 ]
[ powód edycji: jakieś krzaki w temacie ]

jeśli jest, to ma działać.

to co się świeci to nie zależy od obrotów - możesz na zielonej dojść do odcięcia...

może jest niezapięta do podciśnienia, albo cholera wie co... jeśli była, to powinna się tam świecić

pzdr

To od czego to jest zależne? Jest od tego jakiœ czujnik czy oblicza to komputer? I czy to możliwe żeby się tylko żarówka przepaliła?

Cytat:
2006-10-04 21:04:10, BuR-ToN pisze:
To od czego to jest zależne? Jest od tego jakiœ czujnik czy oblicza to komputer?

Od podcisnienia w kolektorze dolotowym. "Ekonomizerem" steruje czujnik podcisnienia przykrecony (przynajmniej w Carinie) do grodzi na wysokosci oczu kierowcy (mniej wiecej). Jesli nie glupieje ECU, to powodem Twojego problemu moze byc usterka elektroniki, lub spalona zarowka. Jesli wogole Twoj model mial ja podlaczona...

Leszek

Cytat:
2006-10-04 22:03:54, pin555 pisze:
Od podcisnienia w kolektorze dolotowym. "Ekonomizerem" steruje czujnik podcisnienia przykrecony (przynajmniej w Carinie) do grodzi na wysokosci oczu kierowcy (mniej wiecej).

A mam takš niedyskretnš proœbę... mógł by mi ktoœ tak łopatologicznie wytłumaczyć gdzie jest ten czujnik? Jakaœ fotka albo coœ? Będe bardzo wdzięczny.

posiadam awensisa tego samego roku tez sie pytalem w serwise posiadaja to tylko awensisy z silnikiem na uboga mieszanke paliwowa pozdro i pytanko jesli ktos wie gdzie mozna kupic spojlery do awensisa