Jak robic zeby nierdzewialo?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no wlasnie jak w temacie, co zrobic z lada zeby nie rdzewiala? Juz nawet czeste mycie i pastowanie nie pomaga. Widac ze bable sie robia pod lakierem. Jak temu zaradzic??

klimatyzowany garaż z automatycznym regulatorem wilgotności powietrza lub stodoła z sianem. zero jazdy w deszcz i zimą.

Częste mycie szkodzi raczej.

Najgorsza rzecz dla auta to ogrzewany garaż w zimie. A poza tym? No cóż, czyścić rdzę od razu i robić zaprawki.

Rdzewienie jest nieuniknione można ten proces spowolnic np.konserwowac co jakiś czas podwozie tak jak ja to robie likwidowac bezwłocznie miejsca gdzie sie pokazaly jakieś odpryski pomalować je mozna np bitexem na jakiś czas.
Ps zastanawial sie ktoś nad ocynkowaniem??? ciekawe jaki jest koszt takiej operacji.

[ wiadomość edytowana przez: Tomatol dnia 2006-10-10 19:29:45 ]

Ja jestem umówiony po zimie z lakiernikiem, który będzie próbował oczyścić łąde i dać ocynk. Podobno już tak pare aut zrobili i zero rdzy.

pzdr

jest cynk w sprayu. ja własnie taki połozyłem na blachy które wymianiałem w ladzie. zobaczymy jakie będą efekty

Cytat:
zastanawial sie ktoś nad ocynkowaniem???

ja
po zastanowieniu stwierdzam, ze nigdy nie kupie niecynkowanego auta.
a powaznie - to jak juz sie ktos przekona, co ten spray wart - niech koniecznie napisze, jak jest naprawde. Mozie sie przydac.... ja np. od roku walcze z rdzewiejaca barierka balkonu.... a moze by ja wlasie cynkowac? Jedno moge powiedziec - hammerite jest do bani. Rdzewieje i tak.
A i lada tez rdzewiec bedzie, cokolwiek bys nie czynil. Nie demonizuje w tym miejscu problemu - ja to po prostu WIEM.

a ja mam jeszcze pytanie ile kosztuje ten cynk w sprayu czy jak to sie robi?? i czy na to farme mozna klasc? ja sie kompletnie nie znam

bo na allegro są cynki w sprayu

Cytat:
Jedno moge powiedziec - hammerite jest do bani.

Oj niedobrze bo ostatnio właśnie potraktowałem Ładną hammerritem

nie martw sie, po miesiacu samo odpadnie

Cytat:
2006-10-10 23:40:36, adasco pisze:
ja po zastanowieniu stwierdzam, ze nigdy nie kupie niecynkowanego auta. a powaznie - to jak juz sie ktos przekona, co ten spray wart - niech koniecznie napisze, jak jest naprawde. Mozie sie przydac.... ja np. od roku walcze z rdzewiejaca barierka balkonu.... a moze by ja wlasie cynkowac? Jedno moge powiedziec - hammerite jest do bani. Rdzewieje i tak. A i lada tez rdzewiec bedzie, cokolwiek bys nie czynil. Nie demonizuje w tym miejscu problemu - ja to po prostu WIEM.

hm to chyba zle go polozyles ,ja mam na balkonie hamera juz ze 3 lata i trzyma sie jak zloto ale mimo ze na rdze to wyczyscilme wmiare barierki z rdzy

u mnie tez hameraid sie nie spisal w jednym miejscu banie powstaly z woda a reszta jak to pisal adasco sama odpadla no a w innych miejscach normalnie przez niego rdza przeszla

to może hemra źe kładliście. u mnie jest ok.

a jak kładłeś?

pędzlem

ja sprzedaje u siebie w sklepie produktn prosto na rdzie RC 800 firy szweckiej Dinol PYRMO sirodek łączy się z rdzą tworząc powłoke żywiczną którą można lakierowci kosztuje za opakowanie 0,25 ml 39 złoty ale jest naprawde sprawdzony przez największe lakiernie w koninie np przez seris lakierniczy PEUGEOTA firma dinol specjalizuje się w konserwacji samochodów dla armi brytjskiej wejdzicie sobie na strone pyrmo tam jest ten sirodek opisany

Minia jest niezastapiona. A najlepiej to ładną kwasem potraktowac i sie juz niemeczyc.

Starym dobrym sposobem nazywało to się kiedyś cynowanie. W tych miejscach co koroduje zacynować pomalować i zero problemu